Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Preud’homme geeft toe: ‘Standard kan niet op tegen Ajax’

Een korte blik over de grens is na het affluiten altijd interessant. We richten ons dus tot de zuiderburen, na de pandoering die Standard Luik in de Johan Cruijff Arena kreeg te verwerken. Het bleef bij 3-0, de score had nog verder opgevoerd kunnen worden.

15 augustus 2018 - 15:27
UsershyraDesktopajax_dataimages2524749b45966c9827811020fbad32be_normal
Weer gaat Preud'Homme onderuit in de JC Arena. © Pro Shots

Michel Preud’homme nam in de mixed-zone een kleine omweg, terwijl diverse Ajacieden hun woordje deden in een microfoon of voor een camera. De trainer tikte Daley Blind op de schouder, die wat verrast omkeek maar de uitgestoken hand uiteraard aanvaardde.

“Gefeliciteerd, ik hoop dat Ajax de Champions League haalt,” luidde de felicitatie van de trainer van Standard. Zo galant als Preud’Homme was tegenover Blind, zo kritisch was hij tegenover het Belgische medium Sporza. Het wedstrijdverslag is trouwens ook de moeite waard.

“We moeten toegeven dat we geen plaats verdienen in de Champions League. Dat is op dit moment niet ons niveau. We zullen er naartoe moeten groeien en in de toekomst wel het niveau te behalen wat noodzakelijk is,” aldus de trainer van Standard.

“We kunnen op dit moment niet wedijveren met ploegen als Ajax,” vervolgt de man die opnieuw – net als 15 mei 2011 – het hoofd moest buigen in een uiterst sfeervolle Johan Cruijff Arena. “We wilden hetzelfde doen als in de heenmatch, maar dan moet je wel zin hebben om te werken en hard te lopen.”

De tactiek klopte misschien op het bord, eenmaal binnen de lijnen was er al snel amper iets over van het bedachte strijdplan. “Blijkbaar pikken mijn spelers het niet op. Ik moet constant op dezelfde nagel kloppen. We hebben vorige week al tactisch getraind voor de ontmoeting met Ajax, maar blijkbaar was iedereen vergeten wat hij moest doen.”

Je kunt de teksten van Preud’Homme opvatten als het afvallen van zijn eigen spelers, maar vanuit de selectie klinken soortgelijke geluiden: de raad van de coach is niet goed opgevolgd. Althans, zo luidt de reactie van Paul-José M’Poku.

“We hebben niet druk gezet op de manier die de coach van ons vroeg. En als je zulke richtlijnen niet goed opvolgt, betaal je dat cash tegen ploegen als Ajax,” stelt hij. “Er zat te weinig agressiviteit in ons spel. Als je niet goed druk zet, moet je hergroeperen in de zone. Daar zijn we niet goed mee omgegaan, wat voor onze ondergang zorgde.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >