Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars wil iedereen binnenboord houden, dus ook Ziyech

Marc Overmars houdt zijn kaarten deze zomer stevig tegen de borst. Toch staat hij een klein kijkje over zijn schouder toe, al is het maar om de supporters bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Zo schijnt het met de belangstelling voor Hakim Ziyech reuze mee te vallen.

26 augustus 2018 - 15:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesa4ff088be2d833260a2c95db943132a9_normal
Overmars hoopt zijn selectiefoto in tact te houden. © Pro Shots

De spelmaker sprak met Ajax af dat hij de club deze zomer in principe mocht verlaten, maar een week voordat de transfermarkt ook sluit voor de laatste grote competities draagt Ziyech nog altijd het shirt van Ajax en staat hij op de drempel van kwalificatie voor de Champions League.

Het is mede aan Ziyech te danken dat Ajax uitzicht heeft op een plekje tussen de kampioenen, maar concrete interesse komt maar niet op gang. “Ziyech voetbalt fantastisch, maar belangstelling? Dat valt eigenlijk wel mee en we hebben het liefst ook dat dit zo blijft,” aldus Overmars tegenover Fox Sports.

Ondanks het uitspreken van zijn vertrekwens en het inleveren van rugnummer 10 lijkt de kans dus te groeien dat Ziyech minimaal tot de winterstop bij Ajax blijft. Dit neemt niet weg dat er nog altijd van alles kan gebeuren. Er staat altijd wel iets op stapel tijdens de slotweek.

Er is meer beweging rond Matthijs de Ligt, maar Ajax is niet van plan zijn talentvolle verdediger te laten gaan. Het maakt in feite niet eens uit welk bedrag er wordt geboden, het antwoord is en blijft 'nee'. “Clubs melden zich bij ons, maar geld is onbelangrijk,” meldt Overmars. “We hebben een mooi team dat iedere week beter wordt en willen de boel dolgraag bij elkaar houden.”

De directeur voetbalzaken hoopt dat er dit seizoen weer iets moois ontstaat bij Ajax. Iets moois dat doet denken aan het succesvolle seizoen onder Peter Bosz, maar met als grote verschil dat er nu wel prijzen worden gepakt.

“De spelers merken dat er een goed team staat en er iets moois mogelijk is. Dezelfde spirit ontstond bij de ploeg van Bosz en daarmee haalden we de finale van de Europa League. Die richting willen we weer op,” vervolgt Overmars, die een tactiek heeft om geen transfers meer uit te voeren. “Ik ga tot 2 september op vakantie en neem mijn telefoon niet op, haha.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >