Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars wijst tegenwoordig Ajacied van de Wedstrijd aan

Ajax maakt al sinds jaar en dag tegen het einde van de wedstrijd de Ajacied van de Wedstrijd bekend. De laatste tijd zorgen de keuzes best wel voor wat verbazing in de Johan Cruijff Arena. Ook werd gefluisterd dat Marc Overmars dit tegenwoordig bepaalt. Dat blijkt te kloppen.

26 augustus 2018 - 21:01
UsershyraDesktopajax_dataimages576ad96ae1edd1b196e4b4d5fe19dd3a_normal
Zo reageren wel vaker Ajacieden als de MOTM wordt omgeroepen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De laatste tijd hoorden we steeds meer geluiden dat Overmars kiest welke Ajacied er na negentig minuten een eervolle vermelding en met de wedstrijdsponsor op de foto mag. Heel concreet werden deze geluiden echter niet, vandaar dat wij van Ajax Life het tijd vonden om navraag te doen.

Wat blijkt? Overmars selecteert sinds deze zomer inderdaad de Ajacied van de Wedstrijd. Dit werd ons bevestigd vanuit de persafdeling van Ajax. De uitverkiezing werd voorheen altijd vanaf de bank bepaald, al moet je hierbij niet denken aan een vergadering aan een ronde tafel.

Frank de Boer bemoeide zich er in zijn tijd wel altijd vrij enthousiast mee, of op z'n minst een van zijn stafleden. Dat is nu dus veranderd, Overmars wijst nu aan welke Ajacied er in het zonnetje wordt gezet.

Overmars koos tegen FC Emmen (5-0) voor Klaas Jan Huntelaar, die twee keer doel wist te treffen. Toch werd het omroepen van de naam van Huntelaar met enigszins gemengde gevoelens ontvangen, omdat Hakim Ziyech zich ook nadrukkelijk kandidaat stelde.

De belangrijke Ziyech was tijdens de vijf thuisduels tot dusver nog niet een keer Ajacied van de Wedstrijd. Overigens kun jij op onze speciale wedstrijdpagina zelf aanwijzen wie jij de beste speler vond!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >