Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opgelet! Uitduel met Bayern München tijdens Oktoberfest

Er gebeuren bij de loting van de groepsfase van de Champions League leuke dingen. Het duurt eventjes voordat er balletjes worden gegraaid en je moet ook lang wachten op het speelschema plus snel je reisjes boeken, maar dan heb je wel Bayern München - Ajax tijdens het Oktoberfest.

31 augustus 2018 - 11:06
UsershyraProjectsajax_dataimages9fd4d3209f2b7e3d5924aff036002730_normal
Dit is het uitvak dat Ajax in 2004 meenam naar Beieren. © Pro Shots

Ajax mag de groepsfase van het kampioenenbal in eigen huis openen tegen AEK Athene, maar daarna reist het naar Beieren voor een uitwedstrijd. Het goede nieuws is dat het onderkomen van Bayern München, de Allianz Arena, een uitvak heeft waar zeker 3500 Ajacieden in passen.

Het extra goede nieuws is dat het duel 2 oktober om 21.00 uur wordt gespeeld. Dit is middenin het Oktoberfest, waar de 3500 Ajacieden die naar Duitsland vast niet rouwig om zijn. Het Oktoberfest wordt jaarlijks gehouden en geldt als het grootste bierfestival/volksfeest ter wereld.

De Duitsers vieren het Oktoberfest al ruim tweehonderd jaar en pakken het serieus en groots aan. De Theresienwiese is de locatie van het feest, niet ver van het centrum van München en op de eerste zaterdag na 15 september slaat de Oberbürgermeister het eerste vat bier aan.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door blaaskapellen en veel feestgangers dragen traditionele kleding: mannen een lederhose, vrouwen een dirndl. Er is een kermis, er zijn tenten en bier wordt enkel geschonken in pullen met een inhoud van een liter en gefeest wordt er zo’n beetje de hele dag.

Het is nu alleen wel zaak dat Ajax zich op het veld niet dronken laat spelen door Bayern Munchen. Het laatste bezoekje aan ‘Die Bayern’ tijdens het Oktoberfest liep niet zo goed af. Ajax ging in het Olympiastadion met 4-0 onderuit en er zijn nog steeds supporters die nachtmerries beleven aan het ‘tor, torr, torrr!’ na de drie treffers van Roy Makaay.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >