Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Tagliafico geen fan van kunstgras: ‘Voelt onnatuurlijk’

Zaterdag staat voor Ajax niet alleen de eerste uitwedstrijd op het programma, de confrontatie met VVV-Venlo betekent meteen ook de eerste wedstrijd die Ajax dit seizoen op kunstgras speelt. Nicolas Tagliafico speelde vorig seizoen tweemaal op deze ondergrond en heeft zijn mening inmiddels gevormd. Hij is geen fan.

18 augustus 2018 - 14:47
UsershyraDesktopajax_dataimages0cd6f90e194485e50217d89c4a366582_normal
Nico Tagliafico geeft assists op elke ondergrond. © Pro Shots

Kunstgras mag de pret van voetballen in Nederland niet drukken, maar de linksback zou het wat dit betreft graag anders zien. “Aan dat kunstgras kan ik echt niet wennen. Het voelt heel onnatuurlijk en het is ook niet goed voor je enkels en knieën. Zijn veel spelers geen fan? Ik snap dat wel.”

In gesprek met het AD geeft de Argentijn te kennen dat hij voor zijn komst in Nederland nog nooit op kunstgras speelde. De wedstrijd bij Roda JC betekende op dat vlak zijn vuurdoop. “Tegen Roda gaf ik twee assists, dus misschien ben ik stiekem wel een goede kunstgrasspeler”, besluit de Argentijn met een knipoog.”

Tagliafico werd op eigen verzoek buiten de ploeg gehouden tegen Heracles, maar zal gewoon weer in de basis starten tegen VVV-Venlo. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >