Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onwennig Jong Ajax opent met verlies in Kerkrade

De Jupiler League is niet meer, maar Jong Ajax is natuurlijk nog steeds de regerend kampioen van de eerste divisie. Die status konden de manschappen van Michael Reiziger echter niet etaleren op bezoek bij Roda JC. De Limburgers wonnen met 2-1.

18 augustus 2018 - 03:34
UsershyraDesktopajax_dataimages6d89d414c42954829f3f406fe61ca510_normal
De Wit ploetert, maar verliest. © Pro Shots

Kopstukken van vorig seizoen als Leon Bergsma, Mateo Cassierra en Zian Flemming sloegen in de afgelopen maanden hun vleugels uit en waren daarom vrijdagavond geen onderdeel meer van de beloftenploeg. Toch stond er in de basiself de nodige ervaring, zo verschenen aanvoerder Dani de Wit en nieuwkomer Perr Schuurs aan de aftrap.

De man met de band om de arm, De Wit, toonde zijn leiderschap door voor het eerste gevaar te zorgen. Helaas ging hij onzorgvuldig om met de geboden kans en schoot hij over. Even later was het de beurt aan Kaj Sierhuis, die een week eerder nog basis stond bij het grote Ajax. Helaas kopte de spits naast.

Niet veel later was het wél raak. Helaas voor de Ajacieden niet in het beoogde goal. De Ajax-verdediging, die meerdere malen niet al te betrouwbaar oogde, ging in de fout en bood Mario Engels een kans op de openingstreffer. De Duitser faalde niet: 1-0.

De achterstand was echter geen wake-up call. Flitsend voetbal bleef uit en het scheelde weinig of Jong Ajax met twee tegendoelpunten gaan rusten. Dominik Kotarski toverde een uitstekende redding uit zijn mouw.

Een rustgevende kopje thee of een bemoedigende speech van Reiziger, wie zal het zeggen? Hoe dan ook, Jong Ajax leek in het tweede bedrijf met minder zenuwen op het veld te staan. Teun Bijleveld had zijn ploeg al vrij naast de thuisploeg kunnen zetten, maar faalde bij de afwerking van deze enorme kans.

Die gelijkmaker kwam even later alsnog. Jurgen Ekkelenkamp, die onder Ten Hag al enkele wedstrijden in Ajax 1 speelde, werkte een aangesneden voorzet van Noa Lang binnen. Helaas was de vreugde maar van korte duur. Een minuut later was het namelijk Ajax dat weer af mocht trappen. Mario Engels had zijn tweede gemaakt. De achterhoede maakte wederom geen goede beurt.

Een tweede gelijkmaker kwam er niet meer, waardoor degradant Roda JC de kampioen met lege handen naar huis stuurde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >