Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana vertrouwt op Ajax en ziet uit naar pact met Seedorf

André Onana voelt zich als een vis in het water momenteel. De onbetwiste nummer een ziet zijn ploeg goede kans maken op deelname aan de Champions League en is enthousiast over de aanstelling van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert als bondscoaches van Kameroen.

24 augustus 2018 - 23:52
UsershyraDesktopajax_dataimages8fd3978f2f8be86b3529815f624be6da_normal
Onana ontkomt nergens meer aan Ajax-invloeden. © Pro Shots

Tegenover Ajax TV toonde Onana zich goedlachs. Met een brede lach deed hij hij het gelijkspel in de eerste speelronde af als een incident. “We weten dat we niet dezelfde fout zullen maken als tegen Heracles. We hebben zeven duels gespeeld en niet verloren. Iedereen doet zijn werk. Natuurlijk wordt er gepraat over onze spelers als we niet winnen. Dat is logisch.”

Dat Ajax het spektakel vooralsnog voor de Europese wedstrijden bewaart, is wat de betreft de Kameroener niets om je zorgen over te maken. “Iedereen kan in de wedstrijd tegen Kiev zien dat het goed zit met de tactiek en de rolverdeling. Dat gaan we tegen Emmen en dinsdag weer laten zien. Ik hoop dat we hiermee weer prijzen gaan winnen.”

Met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind wordt de kans daarop een stuk groter, zo laat de doelman zich ontvallen. Zeker over laatstgenoemde is hij zeer te spreken. “Het is geweldig om te spelen met Daley. Hij neemt geen risico’s; als we kunnen voetballen doen we dat. Zo niet, dan schieten we de bal naar Kameroen haha, ook al vindt niet iedereen dat leuk. Maar als we op die manier kunnen winnen, moeten we dat doen.”

Over twee weken trekt Onana naar Nigeria voor een WK-kwalificatieduel met de nationale ploeg. Ook hier treft hij vanaf heden de nodige Ajax-invloeden, waar Seedorf en Kluivert de scepter zwaaien. “Ik heb veel zin in de kwalificatieduels. Het is een nieuwe start en ik hoop dat het een goede periode gaat worden voor ons land. Iedereen wil natuurlijk de weg van de coaches volgen. Ook al is dat niet makkelijk, ze hebben zulke grote carrières.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >