Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Officieel: Ajax heeft 'geluk' met loting Champions League

Weet je wat het wonderlijke is? Ajax deed al vier jaar op rij niet mee aan de Champions League, maar na de loting hebben we het idee dat plek twee binnen handbereik ligt. Het is in ieder geval officieel dat de Ajacieden geluk hebben met de trekking van groep E.

31 augustus 2018 - 10:30
UsershyraProjectsajax_dataimages3e03215dfc6de4adfb5806f4cf8d58b1_normal
Kunnen we straks weer juichen? Laten we het hopen! © Pro Shots

Bayern München, Benfica en AEK Athene vormen de drie tegenstanders die Ajax treft in het kampioenenbal. Slechts Bayern en AEK zijn overigens kampioen, waarbij alleen de Duitsers direct waren geplaatst. De andere drie ploegen overleefden de voorronde.

De recordkampioen van Duitsland is uiteraard de grote favoriet en Bild rept al over een ‘Softie-Gruppe’. Daar lijkt de boulevardkrant gelijk in te hebben, want verslaggevers die een beetje kunnen goochelen met cijfers hebben berekend hoe zwaar alle poules zijn.

Wat blijkt? Ajax heeft helemaal niets te klagen. Alleen groep D wordt nog wat zwakker ingeschaald. Die groep bestaat uit Lokomotiv Moskou, FC Porto, Schalke 04 en Viktoria Plzen. Dit heeft inderdaad wel wat weg van een loting die je eerder in de Europa League tegenkomt.

Ook als we het per team op een rijtje zetten, komt naar voren dat Ajax aan de goede kant van de score zit. Vooropgesteld, er is niets gemakkelijk in de Champions League, maar als je weet dat er sterke en zwakke ploegen in de diverse potten zitten, komt de kracht van de tegenstander voor Ajax neer op 88,4 procent.

Dit klinkt een beetje ingewikkeld, snappen we. Daarom pakken we het voorbeeld van PSV erbij. De Eindhovenaren moeten het opnemen tegen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Drie keer de zwaarst mogelijke tegenstander. De moeilijksheidgraad van de groep komt voor PSV dan ook neer op 100 procent.

Dan komt Ajax er toch wat beter van af. Nu nog eventjes tweede worden, of toch op z’n minst derde! Anders blijkt deze loting in de praktijk toch een stukkie moeilijker dan op voorhand gedacht...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >