Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niet-wedstrijdfitte Siem traint deze week met Jong Ajax

Een beetje opvallend is het toch wel: Siem de Jong hoort niet bij de 22 spelers die namens Ajax zijn afgereisd naar Luik. Het tweeluik met Standard gaat dus aan Siem voorbij, zo veel is nu al zeker. De reden hiervan is opgehelderd: Siem is nog niet fit.

06 augustus 2018 - 17:58
UsershyraDesktopajax_dataimages1ba710bce5585e3ca1a450e38dc6c957_normal
Siem traint door op De Toekomst om sneller weer fit te worden. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen/Floris Roos

De absentie van Siem was reden genoeg om opheldering te vragen aan Erik ten Hag. En dat is precies wat wij van Ajax Life deden. Wat blijkt? Siem blijft achter op De Toekomst om met Jong Ajax te trainen.

“Siem is nog niet wedstrijdfit en daarom volgt hij nu een programma in Amsterdam. Hij heeft er meer aan om te trainen bij Jong Ajax, want wij doen hier niet zo veel rond de wedstrijd,” heldert Ten Hag op.

“Hopelijk geraakt Siem sneller wedstrijdfit door mee te trainen met Jong Ajax,” vervolgt de trainer, die een en ander met de speler heeft afgestemd. Opvallend genoeg was Siem vorige week in Graz nog wel van de partij. “Dit had te maken met het groepsproes.”

“Als Siem na Graz ook mee zou afreizen naar Luik zou hij twee weken achter elkaar relatief weinig trainen. Ook in samenspraak met Siem is dit het beste,” besluit Ten Hag, die Siem al tijdens de eerste training van het seizoen zag afhaken met een kuitblessure.

Daarvan is Siem dus nog altijd niet hersteld, al kwam hij vorige week wel in actief tijdens een besloten oefenduel met VfL Wolfsburg (0-3). Naast Siem is ook Kasper Dolber nog steeds absent. De spits kampt met een blessure aan zijn buikwand.

“Het is te veel gezegd om te stellen dat ik me zorgen maak, ik vind het vooral heel vervelend voor Kasper,” aldus Ten Hag. “Hij loopt dit seizoen ook alweer achter de feiten aan, terwijl hij vorig seizoen ook al zo’n beetje de helft heeft moeten missen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >