Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui wil nog niet spreken over gewonnen concurrentiestrijd

Noussair Mazraoui (20) kreeg in Amsterdam de voorkeur boven aankoop Rasmus Kristensen en ook in de Merkur Arena stond het product uit de eigen opleiding aan de aftrap. Mazraoui timmert serieus aan de weg, maar is er desgevraagd zeker nog niet.

02 augustus 2018 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimagesd72fe2a9319c9e49de3c8f9dfdc81f26_normal
Mazraoui staat er goed op bij Ten Hag, maar moet scherp blijven. © Ajax Images

Door Floris Roos

Hoi Noussair, gefeliciteerd! Hoe was de sfeer zojuist in de kleedkamer?
“Ja, geweldig natuurlijk. Lekker muziekje aan, feesten. We zijn allemaal blij omdat we sowieso Europees voetbal gaan spelen. Dat is echt een heerlijk gevoel, maar nu is het volgende doel om Champions League te halen. We moeten er alweer snel staan voor de duels met Standard Luik.”

Fijn muziekje aan in de kleedkamer. Wie was de DJ?
“Ha, ik heb er niet zo goed op gelet, maar het waren er een paar. Hakim en Noa in elk geval. Was een mooie boel.”

Zijn jullie vooral blij of is er ook sprake van enige opluchting?
“Ik denk alleen blijdschap. We zijn niet zozeer opgelucht of zo. Ik denk ook dat de eindstand over twee wedstrijden (5-1) in die zin wel genoeg zegt over het krachtsverschil.”

Wat anders, voel jij je inmiddels rechtsback?
“Nou ja, ik denk dat ik het de afgelopen wedstrijden tegen Sturm Graz op die plek niet slecht heb gedaan. Ik kan gemakkelijk wegdraaien en een man passeren. Dat is voor een moderne rechtsback wel goed, maar het middenveld is de plek waarop ik profvoetbal heb gehaald.”

Toch sta je er als rechtsback goed op bij Ten Hag. Heb je het gevoel dat je de concurrentiestrijd met Rasmus Kristensen hebt gewonnen?
“Ik denk dat het daarvoor nog te vroeg is. Dat kun je na twee wedstrijden echt nog niet zeggen. Ik moet het gewoon elke wedstrijd die ik krijg opnieuw laten zien. Stel dat ik volgende wedstrijd heel slecht speel en het duel erna weer niet goed, dan krijgen anderen gewoon een kans.”

Maakt die concurrentie spelers ook scherper?
“Oh zeker! Kijk, we hebben meer goede voetballers voor dezelfde plekken, dus je moet gewoon echt presteren als je wordt opgesteld.”

Wat is de reden dat Ten Hag juist voor jou kiest rechts achterin?
“Ik denk dat ik verdedigend wel aardig mijn mannetje sta en dat ik ondertussen aanvallend ook mijn ding doe. De trainer weet wat hij in die zin van mij kan verwachten, ook in offensief opzicht. Ik ben niet iemand die bang is om zijn tegenstander uit te spelen en dat weet de trainer ook. Misschien vindt de trainer dat mooi en wil hij daar gebruik van maken, maar ik heb hem eigenlijk nooit gevraagd waarom juist ik speel.”

De eerste twintig minuten troffen jullie wel een ander Sturm Graz dan in Amsterdam...
“Ja, zeker weten. Zij speelden nu thuis, publiek erachter, laatste kans. Dat is altijd anders en ze kwamen inderdaad sterk voor de dag. Je zag datzelfde een week eerder in de Johan Cruijff Arena ook. Met ons publiek er vol achter zijn wij ook ongelooflijk sterk.”

Na het stormpje van de thuisploeg pakten jullie het weer aardig op.
“Klopt, de openingsfase was van ons best moeizaam. Er waren wat slordigheden en zij kwamen zoals verwacht ook anders voor de dag dan een week eerder. Na een minuut of twintig pakten we het wel weer goed op. Zeker na onze eerste goal zaten we er weer lekker in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >