Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui rappe leerling op rechts die er nog zeker niet is

Ajax kocht afgelopen jaren meerdere rechtsbacks, maar de zelf opgeleide Noussair Mazraoui won tot nu toe de concurrentiestrijd. Al moet de pas 21-jarige Marokkaanse Nederlander nog wel stappen maken, weet Jong Ajaxtrainer Michael Reiziger.

21 augustus 2018 - 15:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesc5a5bccafde55668547d4de05432e855_normal
Reiziger ziet veel in 'Nous', maar uitgeleerd is de Ajacied nog niet. © Ajax Images

Door Mike van Damme

Nee, van oorsprong is Mazraoui geen rechtsback. Toch is het de positie waar Erik ten Hag hem posteert. Is dat erg? Nee. Van aanvaller of middenvelder naar back, er is in het verleden voldoende aangetoond dat het kan. Zonder blessures was een andere middenvelder misschien wel linksback van Ajax geweest.

Daley Sinkgraven onderging immers dezelfde metamorfose als Mazraoui. Peter Bosz begon in zijn periode met ‘project Sinkgraven’ en zijn opvolger Marcel Keizer noemde Sinkgraven in zijn tijd zelfs nog ‘de missende schakel in het team’.

Ajax Life peilde eens bij Reiziger hoe hij tegen de ontwikkeling van Mazraoui aankijkt. De trainer werkte veel met de speler bij Jong Ajax en werd in 1994 zelf ook omgeschoold. Onder Louis van Gaal groeide Reiziger destijds zelf ook uit tot een verdediger van wereldformaat.

Reiziger kan wel meer voorbeelden noemen. “Carles Puyol was in de jeugd bij Barcelona ook een aanvaller, maar werd een van de beste verdedigers ooit bij die club. Winston Bogarde en Frank de Boer begonnen ook voorin. We waren allemaal net niet goed genoeg als aanvaller en dus werden we verdedigers, haha”

Kan Mazraoui hetzelfde succesverhaal worden? Wat Reiziger betreft wel. “Nous is snel, heeft een goed inzicht en een fantastische techniek. En hij is aanvallend ingesteld. Dat heeft de moderne back ook wel nodig. Verdedigend zal hij nog wat moeten bijleren. Maar als hij dat niet had gehoeven, was hij al heel compleet geweest en had hij het WK gespeeld voor Marokko.”

Lees het complete verhaal over Mazraoui in Ajax Life nummer 3. Hierin komt de Ajacied zelf aan het woord, maar spreken ook anderen over zijn ontwikkeling. We hebben ook een prijsvraag waar je een gesigneerd shirtje van de Ajacied kunt winnen.

Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax. Wil jij al onze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >