Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Marseille meldde zich tevergeefs bij Ajax voor Onana

Je zou het bijna vergeten, maar in een aantal landen is de transfermarkt gewoon nog open. Frankrijk is een van die landen en dus is er nog altijd kans dat er aan spelers van Ajax wordt getrokken. Aan doelman Andre Onana bijvoorbeeld.

22 augustus 2018 - 10:51
UsershyraDesktopajax_dataimages66fdc68beab0bc6ee7377e2305603546_normal
Oh jee, hou alsjeblieft de poort dicht Marc! © Pro Shots

Zo weet Voetbal International dat Olympique Marseille zich al in Amsterdam heeft gemeld voor de 22-jarige goalie uit Kameroen. Marc Overmars houdt de deur voorlopig echter potdicht voor de Franse topclub, zo tekent VI op uit de mond van Albert Botines, de Spaanse zaakwaarnemer van Onana.

Het is geen geheim dat Onana een deurtje verder wil kijken. Een stapje hogerop. De kans dat hij die stap de komende weken nog maakt is niet heel groot, maar zekerheid heb je pas als de transfermarkt overal is gesloten. Tot die tijd kan er nog van alles gebeuren, al zal Ajax er alles aan gelegen zijn om sterkhouder Onana te behouden.

Onana wil zijn kwaliteiten graag op het hoogste podium laten zien. Een jaar zonder Europees voetbal in de Johan Cruijff Arena was moeilijk voor de keeper. Woensdagavond mag hij met zijn ploeg tegen Dinamo Kiev proberen om een belangrijke stap te zetten richting groepsfase Champions League. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is hij met Ajax sowieso verzekerd van Europa Leaguevoetbal.

Overigens geeft de doelverdediger aan het prima naar zijn zin te hebben bij Ajax. Als een transfer niet doorgaat, dan hoeven we heus geen chagrijnig gezicht te verwachten bij Onana, die door bondscoach Clarence Seedorf is geselecteerd voor het nationale elftal van Kameroen.

Ajax' eerste keeper heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2021.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >