Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax wint overtuigend in duel met zeven goals

Na de valse start van vorige week (2-1 verlies bij Roda JC) heeft Jong Ajax zich in de eerste thuiswedstrijd prima hersteld. Tegen FC Dordrecht wist de ploeg van Michael Reiziger maar liefst vijf keer het net te vinden. Eindstand: 5-2.

25 augustus 2018 - 03:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesa8ba85cef3a9a09bb1b2d4735d6f4f0f_normal
Dit is een foto van die andere goal van Sierhuis. © Pro Shots

Of de verliespartij van vorige week nog in het achterhoofd zat is uiteraard niet bekend, maar Ajax schoot uit de startblokken. Kaj Sierhuis scoorde al na vier minuten met een prachtige halve omhaal. Een half uur later verscheen Sierhuis opnieuw op het scorebord. Hij schoot een strafschop onberispelijk tegen de touwen.

Met een goed gevoel de rust in was er echter niet bij, waar Dordrecht een paar minuten voor rust de aansluitingstreffer maakte. Thomas Kok stond aan het eind van een prima combinatie en bracht de bezoekers terug in de wedstrijd.

In de tien minuten na rust werd de marge weer naar twee gebracht. De eerste van Sierhuis niet meegerekend, was het de mooiste van de avond. Ché Nunnely ramde van grote afstand een bal strak in de kruising.

De treffer van Nunnely werd door Sierhuis overigens gadegeslagen vanaf de bank. De Braziliaanse Danilo Pereira da Silva toonde zich direct een waardig vervanger door een strafschop te versieren. Dat Noa Lang het buitenkansje niet wist te verzilveren was jammer. Gelukkig verscheen de vierde treffer niet lang daarna wel op het scorebord. Danilo scoorde op fraaie wijze een vrije trap.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd tekende Danilo zelfs voor zijn tweede goal, waar Dordrecht, in de persoon van Marko Maletic, afsloot met de tweede eretreffer van de avond.

Door de eerste punten van het seizoen bivakkeert Jong Ajax momenteel op een zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >