Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie opstappen Standard Luik-uit

Het voelt toch een beetje raar om op de dag van een Europese wedstrijd wakker te worden in je eigen bed. En er diezelfde avond ook te eindigen. Toch zal het zo gaan rondom Standard Luik - Ajax. Wij hebben info voor de 1000 supporters die meegaan!

06 augustus 2018 - 14:04
UsershyraDesktopajax_dataimagesad63740994da248c6e232405bcc867ed_normal
Het blijft gek: voor een Europese awayday opstappen bij de JC Arena. © De Brouwer

Een Europees tripje met Ajax is over het algemeen vrijheid, blijheid, maar nu even niet. Er is sprake van een verplichte buscombi, ook nog eens vanaf de Johan Cruijff Arena. Dat doet denken aan vroeger, terwijl we juist de vrijheid van de toekomst willen.

Hoe dan ook, het uitvak is gewoon uitverkocht en dat zijn berichten die we graag horen! En het is voor het uitvak nu de moeite waard om eventjes op te letten, want we hebben de nodige informatie op een rijtje gezet.

Het is de bedoeling dat je je tussen 14.15 en 15.15 uur meldt bij ingang Noord B om in te stappen. Je dient bij het instappen in bezit te zijn van je persoonlijke uitkaart, plus een geldige legitimatie. Als je je seizoenkaart nog niet hebt ontvangen, meld je dan bij het tourniquet helemaal rechts.

Gezien de lange duur van de reis naar Luik – de aftrap is pas om 20.00 uur en onderweg wordt niet gestopt – heeft Ajax gezorgd dat er opnieuw voor alle supporters een lunchpakket klaar ligt bij het instappen van de bussen. Ook is het toegestaan om kleine pakjes drinken mee te nemen en mag je maximaal één geopend blikje frisdrank meenemen.

Het is niet toegestaan om zelf alcoholische dranken mee te nemen. Wel is het mogelijk om onderweg naar Sclessin (niemand noemt het Maurice Dufrasne-stadion) een beperkt aantal blikjes bier in de bus te kopen. Eenmaal aangekomen in Luik vindt er aanvullende kaartcontrole en fouillering plaats.

Vanwege de terrorismedreiging in België is het niet toegestaan om tassen, in welk formaat dan ook, mee te nemen het stadion in. Het wordt dan ook afgeraden om een tas mee te nemen. Als je toch een tas meeneemt, mag je die achterlaten in de bus. Dit doe je dan wel op eigen risico.

Ander dingetje: tegen de tijd dat we na de wedstrijd weer terug zijn in Amsterdam, rijdt er waarschijnlijk geen openbaar vervoer. Je moet dus op een andere manier zien thuis te geraken. Als je met de auto richting JC Arena rijdt, kun je gratis parkeren op Borchland.

Oh ja, het staat natuurlijk buiten kijf dat we in Luik geen gedoe willen met vuurwerk. We hebben onze portie vorige keer wel gehad en de straffen die worden uitgedeeld zijn niet mals. Hopelijk gaan de handjes dit keer alleen de lucht in om een Ajaxdoelpunt te vieren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >