Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goed luisteren: De Ligt verlaat Ajax liever met prijs

Diverse websites melden zaterdag dat Matthijs de Ligt Ajax alleen zal verlaten met een prijs op zak. Dit zou de 18-jarige aanvoerder zelf gezegd hebben in de seizoensopener van Inside Ajax. Een geruststelling voor Ajax-fans die De Ligt deze maand nog zagen vertrekken. Maar wie oplette tijdens de uitzending weet dat De Ligt deze uitspraak helemaal niet gedaan heeft.

04 augustus 2018 - 13:03
UsershyraDesktopajax_dataimages837d6b89da072dcef81dee334ca94909_normal
Matthijs de Ligt wordt ietwat verkeerd geciteerd. © Pro Shots

Maar vanwaar het misverstand? In de eerste minuten van het programma krijgt De Ligt drie stellingen die hij telkens met ja of nee moet beantwoorden. Eén van die stellingen luidt als volgt: ‘het liefste vertrek ik pas uit Amsterdam als ik met Ajax een prijs heb gewonnen’. En dus niet: ‘ik vertrek pas uit Amsterdam als ik met Ajax een prijs heb gewonnen.’ 

Later in de uitzending ligt hij zijn voor de hand liggende keuze toe. “Ik denk dat je als Ajax altijd voor de prijzen moet spelen. En dat is ook iets wat je als speler ambieert. Dat zal dit seizoen niet anders zijn.” Ook hier doet De Ligt (logischerwijs) geen beloftes. Hij spreekt alleen zijn ambities uit.

De Ligt realiseert zich uitstekend dat hij zijn woorden zorgvuldig moet kiezen en geen dingen moet roepen die de fans graag willen horen. Nu moet er nog goed geluisterd worden. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >