Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie slaagt erin een beetje te communiceren met Nouri

De neurologische status van Abdelhak Nouri is op dit moment iets beter. Dit vertelt de familie in een zeldzaam interview. Ook wordt duidelijk dat familieleden enigszins kunnen communiceren met Nouri, die ruim een jaar geleden op het veld in elkaar zakte en hersenschade opliep.

19 augustus 2018 - 10:11
UsershyraDesktopajax_dataimages10a91728b66d4a5a99083b53b8a57c50_normal
Nouri reageert enigszins op vragen van de familie. © Pro Shots

De familie koos ervoor om een interview te geven aan de NOS, in de hoop dat dit meer rust brengt. Er is ook nogal wat gebeurd het afgelopen jaar. In eerste instantie was er groot verdriet en toen kwam er onbegrip over de medische hulp die Nouri kreeg, maar Ajax voelt zich nu aansprakelijk.

“Het gaat op dit moment neurologisch gezien wel beter. De neurologische status is veel beter dan toen. Maar lichamelijk is het moeilijk. Er is achteruitgang, puur omdat hij niet beweegt. Hij is bedlegerig. Neurologisch gaat het goed, lichamelijk minder,” aldus Abderrahim over zijn broertje.

Nouri komt wel eens uit bed om in zijn rolstoel te zitten. Dit wordt gedaan in de hoop zijn spieren enigszins soepel te houden, maar zoiets is moeilijk. Heel erg moeilijk. Dit gaat met ups en downs. Ook omdat Appie's afweer slecht is, iets wat logisch is bij mensen met hersenschade.

De familie zegt zware tijden te hebben gehad, maar slaagt er wel in om enigszins met Abdelhak te communiceren. “In het begin was er geen communicatie en lag-ie echt in coma, maar hij werd iets wakkerder en sinds december of januari is zijn bewustzijn iets beter,” vervolgt Abderrahim.

“Er is een vorm van communicatie mogelijk. Als je dingen vraagt zoals 'mond open' of 'bevestig via je wenkbrauw' dan doet hij doet.”

Het interview is nog een stuk uitgebreider dan de fragmenten die de NOS online plaatste. Het gesprek met de familie Nouri wordt zondag rond de klok van 18.30 uur uitgezonden op NPO 1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >