Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dubbele gevoelens bij Ten Hag na verdampen voorsprong

Ajax toonde twee gezichten in het warme Luik. Na een lastige start voetbalde een bij vlagen fris Ajax zich naar een 0-2-voorsprong. Het lukte echter niet om dit vast te houden. Standard schakelde een tandje bij en toen kreeg de ploeg van Erik ten Hag alsnog het deksel op de neus: 2-2.

08 augustus 2018 - 09:22
UsershyraDesktopajax_dataimages3d5954a87c9e202b43d9ee78230de113_normal
Een 0-2-voorsprong weggeven voelt niet lekker. © Ajax Images

De Ajaxtrainer leek tijdens de nabeschouwingen in de catacomben van Stadion Sclessin met dubbele gevoelens rond te lopen. “Het is zonde. Vooraf zou je heel blij zijn, want we wilden een uitgoal maken en maakten er zelfs twee. Als je de rust ingaat met 0-2 en ziet wat voor kansen er toch in de tweede helft lagen...”

Het klopt dat Ajax de 0-3 na rust een aantal keer op de schoen had, onder andere via Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar. Gedurende de tweede helft schakelde de thuisploeg echter een paar tandjes bij, ging het publiek er nog eens vol achterstaan en toen zag je het gewoon fout gaan. Ten Hag zag het vanaf de bank ook gebeuren.

“We werden heel onnauwkeurig aan de bal en in de afwerking. We creëerden veel goede kansen op de derde treffer, dus dat is gewoon doodzonde. Op zich is 2-2 een een goed resultaat, maar er had meer ingezeten,” aldus de trainer, die ook weet dat het verspelen van een riante voorsprong een beetje voelt als een nederlaag.

Het glipte de Ajacieden uiteindelijk door de vingers en dat was een flinke sof. Het niveau van de eerste helft werd niet vastgehouden in het warme Luik en Ajax verloor grip op het duel. “Standard ging meer komen, ze moesten wel. Ze gaven volle bak en dan moeten wij meer balbezit houden,” analyseerde de coach achteraf.

“Dan zorg je ervoor dat zij uit de organisatie gaan spelen en is het vele malen gemakkelijker om kansen te creëren. Nu kwamen we daar niet meer aan toe, omdat we de bal steeds te snel kwijtraakten.”

Natuurlijk is er teleurstelling als je een riante voorsprong ziet verdampen, maar Ten Hag bleef mild ondanks het kantelen van de wedstrijd. “We laten ook geen heel grote kansen toe. Het is een schot en een penalty, dus de defensieve organisatie stond wel goed. Maar als je bij rust met 0-2 voorstaat en ziet welke ruimtes er in de tweede helft liggen, dan is het uiteindelijke resultaat erg zonde.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >