Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo - Ajax

Ajax begon het seizoen swingend op het Europese toneel. De eerste speelronde in eigen competitie betekende echter een valse start. De punten van Heracles krijgen we er niet mee terug, maar de rug rechten tegen VVV-Venlo is minstens zo belangrijk als de Champions League-droom. Hier drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo – Ajax.

18 augustus 2018 - 04:03
UsershyraDesktopajax_dataimagescb6e1d2267b98ed0a976fec2f6080fa5_normal
In de vorige editie worstelde Ajax. Gelukkig kwam het boven. © Pro Shots

Minder wisselingen
Dat Erik ten Hag tegen Heracles Nicolas Tagliafico, Klaas Jan Huntelaar, Lasse Schöne en Frenkie de Jong buiten de basis hield kwam de oefenmeester op de nodige kritiek te staan. In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag liet hij echter doorschemeren dat eenzelfde aantal veranderingen tegen VVV-Venlo waarschijnlijk niet gaat plaatsvinden.

Reden hiervoor is niet de kritiek, maar een extra dag rust. “Er zitten nu vier dagen tussen en daarna weer vier dagen. Vorige week was het drie om drie, dus rust is nu minder een factor. Het zou dus heel goed kunnen dat we met dezelfde elf, of met één wijziging, de wedstrijd aangaan.”

Dolberg wederom afwezig
In de hierboven aangestipte persconferentie liet Ten Hag ook weten dat Kasper Dolberg er tegen Venlo (en Dynamo Kiev) er nog niet bij is. “Hij zit nog niet in de wedstrijdselectie, maar heeft wel de stap naar het veld gemaakt. Hij zal eerst conditioneel moeten worden opgetraind en is bovendien nog niet pijnvrij.”

Met deze informatie is het logisch dat Kaj Sierhuis, die tegen Heracles nog in de basis begon, plaats zal nemen op de bank. Sierhuis speelde vrijdagavond echter nog vijfenzeventig minuten met Jong Ajax.

Een matig begin…
Tegen Heracles zagen we een mat Ajax. Of het door aanpassingen in de basiself, vermoeidheid van het dubbele programma of motivatie kwam is moeilijk te zeggen. Het meest tastbare bewijs van het ongeïnspireerde optreden was de eindstand (1-1).

Historisch gezien is zo’n begin gelukkig niet het einde van de wereld. Sterker nog: de laatste drie keer (2002, 2011, 2013) dat Ajax met een gelijkspel aan het seizoen begon, stonden de Amsterdammers aan het einde van de competitie met de schaal in de handen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >