Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Sturm Graz - Ajax

Lukt het Ajax woensdagavond om in elk geval Europees voetbal veilig te stellen? De uitgangspositie is met een 2-0 voorsprong op zak prima, maar scherpte blijft gevraagd. De Oostenrijkse opponent geeft zich nog niet gewonnen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Sturm Graz - Ajax.

01 augustus 2018 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages254102d572b235f0e982a167ee77aca4_normal
Een vierde ding om te weten: het is warm in Graz! © Pro Shots

TD van Sturm Graz hoopt op stress bij Ajax
Kennen jullie Günter Kreissl? Wij tot ons bezoek aan Graz ook niet. We vinden het een mooie naam, dus schrijven ‘m gewoon een aantal keer fijn voluit. Günter Kreissl is de technisch directeur van de Oostenrijkse club en Günter Kreissl is het met zijn trainer Heiko Vogel eens dat zijn ploeg een zware taak wacht tegen Ajax, maar dat het zeker nog niet is gespeeld.

“De opdracht is eenvoudig: we moeten winnen en geen goal van Ajax incasseren,” stelt Günter Kreissl in de Kleine Zeitung. “Er zijn nog kansen voor ons. We moeten op een 1-0-voorsprong komen. Of het nou de vijfde of de tachtigste minuut is. Alleen dan kan het nog spannend worden. Als ons publiek er dan achter gaat staan, dan schiet de stress er bij Ajax mogelijk in.” Was getekend: Günter Kreissl.

Ten Hag maakt zich geen zorgen over gemiste pingels Schöne
Lasse Schöne is doorgaans een speler die strafschoppen tamelijk feilloos benut, maar de laatste tijd zit de Deense middenvelder er niet helemaal lekker in. De laatste drie trappen vanaf elf meter gingen mis. Ook in het thuisduel met Sturm Graz schoot Schöne op de keeper, maar gelukkig was de Ajacied er als de kippen bij om de rebound alsnog binnen te werken.

Erik ten Hag liet dinsdag tijdens de persbabbel desgevraagd weten dat hij vertrouwen houdt in Schöne. “We hebben een paar vaste kandidaten voor strafschoppen en dat blijft zo. Lasse miste de laatste drie officiële penalty’s, maar maakte er daarvoor ook heel veel.” Toch zijn we benieuwd of de Deen, als hij speelt, weer achter de bal gaat staan, mocht Ajax wederom een pingel krijgen.

Poolse arbitrage in Merkur Arena
Het treffen tussen Sturm Graz en Ajax wordt in gang gefloten door de 31-jarige Poolse scheidsrechter Bartosz Frankowski. De leidsman wordt daarbij geassisteerd door grensrechters Marcin Boniek en Jakub Winkler. De vierde man komt ook uit Polen en gaat door het leven als Krzysztof Jakublik.

Frankowski maakte iets meer dan vier jaar geleden zijn debuut in Europees verband tijdens een wedstrijd tussen IFK Goteborg en Gyori ETO FC. Ook hier ging het om voorronde voor Europees voetbal. Zijn eerste van in totaal zes interlands floot hij twee maanden eerder. Hij had toen de leiding over Slowakijke - Montenegro. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >