Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Standard Luik - Ajax

Nog geen week na het uitduel met Sturm Graz reizen we alweer door naar Luik. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en de spanning stijgt. Soms kan wat handige info vooraf die spanning kanaliseren. Daarom drie zaken die aardig zijn ter voorbereiding op het tweeluik met Standard!

07 augustus 2018 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages79d79f6d9aff029a8441badac4ccd38c_normal
Van de Beek weet hoe het is om tegen Standard te spelen. © Ajax Images

Preud'homme wil Ajax uit 'comfortzone' halen
Standard Luik-trainer Michel Preud’homme heeft de druk alvast bij Ajax neergelegd door te stellen dat de Amsterdammers een ploeg hebben waarmee het thuishoort in de Champions League, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. De krant ging vooruitlopend op de persconferentie van Erik ten Hag langs bij de persbabbel van de thuisploeg.

“Als je ziet welke spelers zij hebben gekocht, poeh, dat gaat om bedragen die wij bij Standard niet kunnen betalen,” stelt Preud’homme richting het treffen met Ajax. De voormalig topkeeper en oud-coach van FC Twente doelt daarbij onder andere op de investeringen die Ajax deed om Dusan Tadic en Daley Blind aan zich te binden.

“De druk is bij hen groot om na die investeringen de CL te halen,” legt de coach handig de favorietenrol bij Ajax neer. “Wij hebben uiteraard ons plan. We gaan ze uit hun comfortzone halen. Daar heb ik vertrouwen in. Of we er een fysiek strijd van maken? Daar hebben wij de type spelers niet voor. We proberen met goed voetbal te winnen.”

Winnen is precies ook wat Ajax van plan is in het Stade Maurice Dufrasne. De Ajacieden moeten een goede uitgangspositie voor elkaar zien te voetballen op Belgische bodem, zodat de ploeg het een week later kan afmaken in een volle Johan Cruijff Arena. Het stadion waar Ajax dinsdagavond in speelt wordt overigens in de volksmond vooral Sclessin genoemd en kan zo’n 30.000 bezoekers herbergen, waarvan er 1000 Ajacied zijn.

Wat gebeurt er na het tweeluik met Standard?
Europa League is veiliggesteld, maar het kan natuurlijk nog mooier! Daarvoor moet Ajax wel zorgen dat het Standard Luik over twee wedstrijden van zich afschudt. De winnaar van dit tweeluik weet namelijk al welke tegenstander de laatste horde wordt richting de groepsfase van de Champions League: Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Als het de Ajacieden lukt om de Belgen uit te schakelen, volgt eerst een thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Het eerste duel staat gepland voor 22 augustus, de return volgt 28 augustus. Je kunt het maar vast met potlood in je agenda opschrijven.

Kortom: als Ajax wint, wacht een reisje naar Oekraïne of Tsjechië. Stel dat Ajax er door Standard uit wordt gekegeld, dan komt het terecht in het veilige vangnet van de Europa League. Immers, dankzij de dubbele overwinning op Sturm Graz (2-0 en 1-3) is het spelen van een Europese groepsfase sowieso een feit. En daar zijn we blij mee. Heel erg blij mee. Maar we willen meer. Altijd!

Duitse fluitist voor Ajax in Luik
Geen Standard - Ajax zonder scheidrechter. De 37-jarige Duitser Tobias Stieler is door de Uefa aangesteld om de confrontatie tussen de Rouches en Ajax in goede banen te leiden. Stieler floot overigens nooit eerder een wedstrijd van Ajax, dus in die zin kun je spreken van een debutant. De man met de fluit krijgt assistentie van zijn landgenoten Marco Achmüller en Christian Gittelmann. Zij rennen langs de lijnen en hanteren de vlaggen. De vierde man gaat door het leven als Harm Osmers. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >