Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Heracles Almelo

Vierendertig speelrondes liggen er voor de boeg; zaterdag staat nummer een op het programma. Thuis tegen Heracles Almelo, de ploeg die Ajax vorig jaar nog versloeg in de eerste seizoensopener. Om het seizoen goed van start te laten gaan, hier drie dingen die je moet weten over Ajax – Heracles Almelo.

11 augustus 2018 - 03:39
UsershyraDesktopajax_dataimages557f8557d47aa68f4aee855d4df52858_normal
Vorig seizoen maakte Neres de winnende tegen Heracles (1-0). © Pro Shots

Basisplaats voor teleurgestelde Van de Beek
Donny van de Beek mocht de laatste twee wedstrijden op de bank plaatsnemen en was daar uiteraard niet blij mee. Na de wedstrijd in Luik vertrouwde hij de camera van RTL7 zelfs toe dat hij 'alle opties open laat' en een vertrek bij Ajax dus niet uitsluit.

Trainer Ten Hag begrijpt en waardeert de teleurstelling bij Van de Beek.  “Dat is normaal. Maar een speler moet beseffen dat hij niet alles kan spelen. Met Europees voetbal speel je minstens 45 wedstrijden in een jaar. En als de prijzen worden verdeeld, wil je je spelers ook fris en fit hebben.”

Ten Hag heeft toegezegd dat Van de Beek zaterdag terugkeert in het basisteam.

Ongunstige statistiek voor Heracles-trainer
Dat Ajax in de afgelopen dertig confrontaties met Heracles slechts eenmaal verloor – speelronde 1 van vorig seizoen – is natuurlijk niet meer dan een fijne statistiek. Toch kunnen een aantal van dat soort cijfers een extra stukje vertrouwen geven. Of juist niet. Zo valt er voor Eredivisiedebutant Frank Wormuth, de trainer van Heracles, volgens de statistieken, weinig eer te behalen in de wedstrijd van zaterdag. De voorgaande negen trainers die tegen Ajax debuteerden in de Eredivisie zagen hun vuurdoop namelijk eindigen in een verliespartij.

Heracles in underdogpositie
Wellicht dat Wormuth bovenstaande statistiek ook kent en zichzelf en zijn ploeg derhalve in wil dekken. In gesprek met TC Tubantia liet hij namelijk optekenen dat hij de selectie van beide ploegen had vergeleken op Transfermarkt.nl. Conclusie: “We verliezen op alles, behalve op de gemiddelde leeftijd van het team.”

“Wij hebben dus eigenlijk geen kans en daarin zit dan weer onze kans”, besluit de Duitser poëtisch.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >