Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg wil zich ondanks alle pech opnieuw bewijzen

Het was vorig jaar niet bepaald het seizoen van Kasper Dolberg. De spits kampte met een flinke vormdip en liep vervolgens een vervelende voetblessure op die hem lange tijd aan de kant hield. Ondanks alle pech wil Dolberg zich dit seizoen opnieuw bewijzen.

01 augustus 2018 - 10:26
UsershyraDesktopajax_dataimages2c545c03df4472465085c0f8e5b9b69b_normal
We hopen Dolberg snel weer terug te zien in zijn oude topvorm. © Pro Shots

Een nieuw seizoen, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Dat zou je zeggen althans. Voor Dolberg ligt het net even iets anders. Na het pechseizoen van vorig jaar hoopte de spits zich dit seizoen weer van zijn beste kant te laten zien. Maar het zit allemaal niet mee. Een blessure aan de buikwand hield Dolberg tegen Sturm Graz opnieuw aan de kant en ook de return moet hij aan zich voorbij laten gaan.

“Geblesseerd dag in dag uit toekijken, het was verschrikkelijk,” vertelt Dolberg aan Voetbal International. “Dan gingen de jongens naar buiten om te trainen en bleef ik maar in het krachthonk achter. Dat is mentaal wel zwaar.”

Dolberg verkeerde twee seizoenen geleden nog in topvorm, maar door een vormdip en een langdurige voetblessure kon de Deen die lijn niet doorzetten. “Mijn eerste jaar in het eerste elftal van Ajax was top, vorig seizoen viel het flink tegen. Maar beide jaren hebben me sterker gemaakt.”

Hoe lang Dolberg met de buikwandblessure is uitgeschakeld, is lastig te zeggen. Feit is wel dat de jongeling alles wil geven zodra hij weer fit is. “Ik wil elke week spelen, met doelpunten belangrijk zijn en weer die flow voelen dat alles lukt. Ik wil mezelf weer laten zien en het plezier moet terugkeren in mijn spel, net zoals dat voor de ploeg geldt.”

Dolberg mag dan wel niet in de beste vorm verkeren... dat hij talent heeft, ziet iedereen. Ook de Europese scouts. “Een vertrek bij Ajax gaat deze zomer zeker niet gebeuren,” zegt hij stellig. “Ik wil hier blijven, presteren en de mensen weer iets moois laten zien. Ik ben ook totaal niet bezig met de transferperiode, van mij mag het 1 september zijn. Ik heb ook geen recht van spreken na afgelopen jaar.”

Zodra Dolberg weer volledig fit is, hopen we weer wat te zien van zijn oude topvorm. “Dat doel ligt voor mij dit seizoen klaar. Het moet nu gebeuren. Ik heb lang genoeg moeten toekijken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >