Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg en Sinkgraven zetten stappen, maar zijn er nog niet

Er valt best wat voor te zeggen dat Erik ten Hag het liefst een extra spits aan zijn selectie had toegevoegd. Hij is nu acht maanden trainer van Ajax en beschikte slechts sporadisch over een fitte Kasper Dolberg. Het moment dat de Deen weer fit is, laat op zich wachten.

31 augustus 2018 - 16:06
UsershyraProjectsajax_dataimages469ef91eaaa914378acb0e9611a591ab_normal
Het duurt maar en duurt maar met Dolberg... © Pro Shots

Dolberg sukkelt al sinds de jaarwisseling met allerlei blessures en op het moment dat hij enkele weken fit was, deed hij met Denemarken mee aan het WK. Daar had Ajax dus nul komma nul aan, want hij raakte tijdens de voorbereiding weer geblesseerd.

“Ik hoor net goed nieuws, in de zin van: Kasper heeft een paar goede stappen vooruit gezet,” lijkt Ten Hag goed nieuws aan te kondigen, maar schijn bedriegt. “Hij is niet in teamtraining en heeft alles bij elkaar al acht maanden buitenspel gestaan.”

Het kan dan misschien wat beter gaan met Dolberg en zijn buikwand, hij is nog altijd verre van speelklaar. “Kasper moet eerst blessurevrij zijn en dan ook nog optrainen. Ik herhaal nog maar eens: we hebben twee goede spitsen nodig.”

“Het is ongelukkig hoe seizoenen elkaar tegenwoordig overlappen. Bij veel jongens is dat goed gevallen, bij Kasper is dat iets anders. Hij staat in totaal al zo’n acht maanden buitenspel. Het is ontzettend vervelend. Voor hem, maar ook voor ons.”

Als het gaat over de fitheid van Dolberg, ligt een vraag over Daley Sinkgraven natuurlijk op de loer. Ook Sinkgraven ligt er al dik een half jaar uit en zijn rentree laat ook maar op zich wachten.

“We moeten heel voorzichtig zijn met Sinkgraven en benaderen het echt stap voor stap. Hij kampt met een heel nare blessure en heeft al een keer een terugslag gehad, dus we kunnen absoluut geen risico nemen.”

Ook Joël Veltman en Vaclav Cerny zijn nog wel eventjes zoet met hun revalidatie. Beiden zijn druk aan het herstellen van kruisbandletsel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >