Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Deel grasmat JC Arena vervangen vanwege extreem weer

Ook het grasteam van de Johan Cruijff Arena worstelt met de problemen die de warmte met zich meebrengt. Om die worsteling te winnen, is een deel van de grasmat vervangen in aanloop naar Ajax - Heracles Almelo.

06 augustus 2018 - 15:29
UsershyraDesktopajax_dataimages16da8db4a3de945095ad9446b694a416_normal
Het veld is Ajax - Sturm Graz niet geheel ongeschonden doorgekomen. © Ajax Life

Door Kevin Van Nunen

Nederland voelt al zo’n beetje de gehele zomer de gevolgen van het warme, droge weer en dat is deze dagen niet anders. We krijgen nog eventjes te maken met een serieuze eindsprint, voordat het wat koeler en natter wordt.

De combinatie van hitte met droogte maakt dat het gemiddelde grasveld het zwaar heeft en ook in de JC Arena zijn de gevolgen voelbaar. Vandaar dat er wat maatregelen zijn getroffen, zodat Ajax en Heracles zaterdag voetballen op een goed veld.

“Er zijn diverse stroken gras vervangen, wat neerkomt op ongeveer 8 procent van het totale veld. Dit is een gevolg van het extreme weer deze zomer,” stelt een woordvoerster van de JC Arena tegenover Ajax Life.

Een vrachtwagen kwam maandag vers gras brengen en de herstelwerkzaamheden zijn al klaar. “We hebben graag een goede grasmat in het stadion liggen en door enkele banen te vervangen, ligt de mat er zaterdag weer op en top bij voor Ajax - Heracles,” vervolgt ze.

Al voordat het gras vanuit Limburg naar Amsterdam werd gebracht, kwamen de eerste berichten los dat het Arenagras to be het zwaar had. Het graszodenbedrijf dat zich ontfermt over onder meer de mat voor de JC Arena moest overuren draaien om de graszoden in goede conditie te houden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >