Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt komt minder aan de bal en vindt dat best lastig

De tweede thuiswedstrijd zette Ajax gelukkig wel om in winst. De Ajacieden waren duidelijk een maatje te groot voor FC Emmen. Het werd 5-0. Het kwam voor Matthijs de Ligt vooral neer op loeren naar aanvallende acties, maar het is dan best lastig om je focus te behouden. Even bijpraten!

26 augustus 2018 - 17:06
UsershyraDesktopajax_dataimages34f04f2f43446961708b7a129f796a64_normal
De Ligt krijgt weinig te doen, maar dat vergt wel veel concentratie. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Matthijs, was dit een welkom potje zo tussen beide wedstrijden met Dinamo Kiev?
“We hebben gedaan wat we moesten doen. Er zijn twee manieren om te winnen: moeizaam of met goed spel. We hebben dik gewonnen, dus ik denk dat we dat laatste hebben gedaan.”

Blijkt hieruit dat de les van Heracles-thuis is geleerd?
“Dat denk ik wel. We gingen er vol op en openen al na acht minuten de score. Als je vroeg op 1-0 komt, maak je het jezelf ook gemakkelijker. Dat was tegen Heracles stukken minder het geval.”

Was het krachtsverschil tussen Ajax en Emmen ook niet groter?
“Wij zijn ook weer verder. Emmen is gepromoveerd en komt van een lager niveau. Heracles is op papier beter, maar dat wil niet zeggen dat die wedstrijd zo lastig had moeten verlopen.”

In hoeverre hielp het dat Emmen probeerde te voetballen en niet de bus parkeerde?
“Emmen ging op een gegeven moment helemaal naar achteren, maar dat kwam door ons en is een compliment waard, vind ik. Emmen probeerde te voetballen. Hier staat tegenover dat je ruimte weggeeft, dat is positief voor ons.”

Je moest in de slotfase nog even ingrijpen om 'de nul' veilig te stellen...
“Dit was onze derde competitiewedstrijd en we hebben pas één tegentreffer, dus dat is prima. We moeten nog wel meer als team voetballen, maar het is altijd goed om de nul te houden.”

Als je goed kijkt naar het spel van Ajax, blijkt dat jij veel minder aan de bal komt. Merk je dit zelf ook?
“Dat merk ik zeker! We spelen nu met twee nummers zes en wie die positie ook invult – Frenkie, Carel of Lasse – het zijn stuk voor stuk in de opbouw balvaste spelers. Vorig jaar bouwde ik op, maar als ik de bal verloor, lag het redelijk open. Dat proberen we nu meer te doseren, ik schuif minder naar voren.”

“Dat wil niet zeggen dat ik minder speel of zo... Wat ik nu doe in mijn vrije tijd? Eigenlijk kun je het zo niet noemen, haha, want het is eigenlijk zelfs nog wat zwaarder. Je mag tegen Emmen echt niets fout doen als je dan wel in actie moet komen. Iedereen kan zich opladen voor duels met Dinamo Kiev, maar dit is moeilijker en er ligt nog meer focus op mijn spel. Uitrusten is er echt niet bij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >