Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt hoopt op soepelere return dan tegen Schalke en Lyon

Op een of andere manier weet Ajax het altijd spannend te maken. Een thuiswedstrijd omzetten in een overwinning is helaas nog geen garantie voor succes, zelfs niet als het een ruime overwinning betreft. Europese returns waarin het erop aankomt worden vroeg of laat toch weer spannend.

27 augustus 2018 - 08:02
UsershyraDesktopajax_dataimages7d2feafc0b7874f656c9f6cca2f23204_normal
Wat heeft de return met Dinamo Kiev in petto? Dat is de grote vraag. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

We weten het nog maar al te goed. Ajax won thuis met 2-0 van Schalke 04, maar stond tijdens de verlenging met 3-0 achter en leek zelfs uitgeschakeld. Of wat te denken van het tweede treffen met Olympique Lyon? Thuis 4-1 gewonnen en een voorsprong in Frankrijk (0-1) was zelfs niet genoeg om het uit te spelen.

Wat heeft de return met Dinamo Kiev in petto? Dat is de grote vraag. Ajax neemt een voorsprong van 3-1 mee uit Amsterdam, maar dit betekent dat twee keer scoren al voldoende is voor de ploeg uit Oekraïne. Waarom gaat het toch altijd zo moeizaam?

Het antwoord komt van Matthijs de Ligt, die ervaring heeft verzameld op dit vlak. “De tegenstander speelt natuurlijk een rol van betekenis, maar we moeten niet afreizen naar Kiev met het idee om een voorsprong te verdedigen,” aldus de verdediger tegenover Ajax Life.

“We moeten ons eigen spel spelen, zoals we in de Johan Cruijff Arena hebben laten zien. Het zal natuurlijk lastiger worden omdat we een uitwedstrijd tegemoet gaan en het publiek van Dinamo Kiev zal zich roeren, maar het spelen van ons eigen spel moet de basis zijn.”

Dat het voor Ajax beter is om zijn eigen spel te spelen, bleek al tijdens de thuiswedstrijd. De Ligt:  “Er waren delen van de wedstrijd waarin we minder of geen druk zetten en toen kregen we het gelijk moeilijk. Verdedigen is niet onze kwaliteit en we moeten juist naar onze kwaliteiten voetballen. Dat kunnen we doen door ons eigen spel te spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >