Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer terug bij Ajax als techniektrainer in jeugdopleiding

Een toch wel opvallend nieuwtje op de dag van Standard Luik - Ajax. Ronald de Boer keert op De Toekomst terug als individuele techniektrainer in de jeugdopleiding van de club.

07 augustus 2018 - 11:16
UsershyraDesktopajax_dataimages628e367669e6b8072961247f6ebae6c3_normal
Trainen en analyseren kan Ronald gewoon weer combineren. © Pro Shots

Volgens Voetbal International gaat Franks tweelingbroer twee keer per week vooral met de leeftijdsgroepen onder-19 en onder-17 aan de slag. Het is serieus tof om iemand als De Boer weer in trainingskleding van Ajax rond te zien lopen. 

Toch is de terugkeer van De Boer ietwat opvallend, omdat hij eerder al in deze functie actief was, maar twee jaar geleden moest stoppen. De voormalig middenvelder verklaarde zich toen solidair met Kenneth Perez. Die moest destijds van de clubleiding kiezen tussen zijn werk als jeugdtrainer en analist bij Fox Sports.

Hoewel De Boer wel door mocht in die dubbelrol besloot hij destijds te stoppen. “Nu is dat geen item meer,” vertelt De Boer aan VI. “Ik kan gewoon Ajaxwedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen.”

We zien De Boer straks op dinsdagavonden ook nog terug als analist voor Veronica, waar hij aan tafel zit met Hélène Hendriks en Johan Derksen om de Champions Leagueduels van kundig commentaar te voorzien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >