Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SC Cambuur klopt Jong Ajax in laatste oefenwedstrijd

Kampioen Jong Ajax begint een week later dan Ajax 1 aan zijn competitie, dus konden de beloften zaterdag nog mooi een keertje oefenen. De sparringpartner was SC Cambuur. De titelhouder ging met 1-2 onderuit.

11 augustus 2018 - 16:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesda54f9931c9e09d745ebd9d397e1f50a_normal
Met de invalbeurt van Nunnely kwam er wat swung in bij Jong Ajax. © Pro Shots

Het duel met de Friezen werd achter gesloten deuren afgewerkt op sportpark De Toekomst. Maar weinig mensen waren er daarom getuige van hoe Robin Maulun de gasten fraai op voorsprong bracht na een aanval over meerdere schijven.

Jong Ajax kon er, in de van beide kanten tamme eerste helft, maar weinig tegenover zetten. De ervaren Siem de Jong was nog aardig dicht bij een treffer, maar hij zag zijn vrije trap over de goal vliegen.

Na rust oogden de Ajacieden wat energieker en dat kwam onder meer door de snelheid en de voorzetten van de ingevallen Ché Nunnely. Toch was het Cambuur dat de score verdubbelde.

Emmanuel Mbende breidde de voorsprong uit door raak te mikken uit een hoekschop van Andrejs Ciganiks: 0-2. Inmiddels derde doelman Benjamin van Leer zag er daar overigens niet helemaal lekker uit.

Twee minuten voor het eindsignaal was het weer Nunnely die een bal voorzette. De voor Siem ingevallen Victor Jensen was er als de kippen bij om die bal tot doelpunt te verwerken. De Deen tikte de bal achter doelman Xavier Mous.

Jong Ajax trapt de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 17 augustus om 20.00 uur af in Kerkrade, als de ploeg van Michael Reiziger en Winston Bogarde op bezoek gaat bij Roda JC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >