Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Belangrijke informatie omwisselen Dinamo Kiev-uit

Hier volgt een belangrijk bericht voor de ongeveer 275 Ajacieden die van plan zijn om de return tegen Dinamo Kiev bij te wonen. Het is fantastisch dat jullie de moeite nemen om de club richting Champions League te schreeuwen, maar er zijn wel een aantal zaken die jullie aandacht verdienen.

27 augustus 2018 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimages7ee20015a1e95e906275daaf8896b2dd_normal
Dit was vorige keer het uitvak in Kiev, tegen Djnepr. © Pro Shots

We gaan het dadelijk over verzamelen en omwisselen hebben, maar allereerst moet je weten dat er deze week constant contact is tussen de Nederlandse ambassade en Ajax. Het is nu namelijk relatief rustig in Kiev en het grootste deel van Oekraïne, maar er zijn nog altijd grote politieke spanningen.

Het dringende advies is om in de stad alert te zijn! Het is maar beter om plekken waar veel mensen samenkomen te vermijden en meng je al helemaal niet in demonstraties, want dit kan alleen maar slecht uitpakken. Ook wordt Ajacieden ten zeerste afgeraden om in de stad veel aandacht te trekken, want dan grijpt de politie in.

Het meebrengen van Russische vlaggen is niet toegestaan en ligt zeer gevoelig, maar pas ook op met de Nederlandse driekleur. De vlaggen lijken nogal op elkaar en het is niet de bedoeling dat je problemen krijgt vanwege een stom misverstand. Meegebrachte vlagen mogen sowieso niet groter zijn dan 2,5 bij 1,5 meter en er mogen geen politiek boodschappen op gekalkt worden.

Een ander belangrijk ding: dit is niet de eerste keer dat Ajax in Kiev voetbalt en rondom vorige wedstrijden in de stad zijn supporters aangevallen, zowel op straat als in hotels. Let daarom goed op, kijk goed om je heen en doe geen gekke dingen! 

We kunnen dit alles maar beter even gezegd hebben, maar laten we het over leuke dingen hebben. Bijvoorbeeld over de route naar het Olympisch Stadion, waarin wordt getraind en gespeeld. Je kunt afreizen met het openbaar vervoer. Als je per metro reist, stap je uit bij station Palace of Sport. Dit station kan echter wel eens gesloten zijn vanwege werkzaamheden. Bus 69 brengt je ook richting stadion evenals trolleybus 3 of 40.

Je kunt je kaartje op twee momenten omwisselen: tussen 18.30 en 19.30 uur, voorafgaand aan de afsluitende training of tussen 19.00 en 21.00 uur voor de ingang van het bezoekersvak. Die ingang vind je bij Dilova/Dimitrovastraat. Het gaat hier om plaatselijke tijden! De aftrap is dinsdag om 22.00 uur, maar je moet wel minimaal een uurtje eerder je kaartje hebben omgeruild. Het stadion gaat om 20.00 uur open.

De training van dinsdag is openbaar en Ajacieden zijn op de tribunes van harte welkom. Je kunt naar binnen bij ingang West 5, dit is aan de zijde van de hoofdtribune. Oh ja, eenmaal in het stadion kun je alleen betalen met contant geld. De waarde van de Oekraïense grivna kan nogal schommelen, dus zorg dat je genoeg flappen op zak hebt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >