Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balvaste middenvelders hebben prioriteit voor Ten Hag

Het is en blijft nog eventjes zoeken naar de ideale samenstelling van het middenveld. Als vanouds zijn Ajacieden sterk aan de bal, maar er wordt soms ook iets extra’s gevraagd. Toch heeft Erik ten Hag het volste vertrouwen in zijn balvaste jongens.

09 augustus 2018 - 13:05
UsershyraDesktopajax_dataimages2d3dc5c9d353d29b2cb9792f778eb02f_normal
Zo kunnen we Ten Hags keuzes weer wat beter plaatsen. © Pro Shots

Geef Ajax de bal en binnen een paar tikken kan er doelgevaar ontstaan. Maar ontfutsel Ajax de bal en je maakt goede kans om zelf een aanval op te zetten. Standard Luik kan erover meepraten en doet dat enthousiast, nadat het was teruggekomen tot 2-2.

Het inbrengen van Donny van de Beek had een positief effect op het spelbeeld, ook al liep het alsnog fout af. Had de trainer misschien eerder moeten ingrijpen. “Dat denk ik niet,” antwoordt Ten Hag in De Telegraaf.

“Op het middenveld stonden met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in,” maakt hij duidelijk. Het punt is alleen dat tegen het einde niet alle balvaste jongens nog even balvast waren.

Dat erkent Ten Hag. “Maar zoals ik al zei: ik heb vertrouwen in ze. Deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan. We hebben kansen gehad op de 0-3 en 1-3, die ballen moeten binnen. Daar moet je je als speler bewust van zijn.”

Het feit dat Ten Hag graag speelt met balvaste jongens – Carel Eiting kun je ook best in die categorie indelen – vertelt misschien ook iets over de reserverol van Van de Beek. Het genoemde kwartet trekt het spel graag naar zich toe, Donny voetbalt soms ook wedstrijden waarin hij amper voorkomt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >