Nieuws

Ajax Vrouwen verslaan Wexford Women in CL-kwalificatie

Ajax Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan in het kwalificatietoernooi van de UEFA Women’s Champions League. In Belfast werd met 4-1 gewonnen van Wexford Youths Women en daarmee staan de Ajacieden nu aan kop in de kwalificatiepoule.

07 augustus 2018 - 16:51
UsershyraDesktopajax_dataimages88bce657ee0a9d3bbc7469b00fcfeba1_normal
Na rust vielen de doelpunten als rijpe appels. © Ajax Images

De kwalificatie voor het kampioenenbal gaat bij de vrouwen net even iets anders dan bij de mannen. Er wordt op het complex van Linfield in Belfast een groepsfase afgewerkt, waarvan de groepswinnaars zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ook de twee beste nummers twee gaan door.

Als gevolg van een heleboel transfers trad Ajax Vrouwen met een bijna volledig nieuw elftal aan tegen Wexford Youths. De Ierse ploeg staat momenteel bovenaan in de Womens Nationale League en is voor de derde keer aanwezig op het Europese kwalificatietoernooi. Geen gemakkelijke opgave voor Ajax Vrouwen dus.

Ondanks dat wisten de dames van Benno Nihom de wedstrijd aardig te domineren. In de eerste helft creëerde Ajax Vrouwen veel kansen, maar Wexfordkeepster Ciamh Dollard hield de Ieren op de been. Vlak voor rust schakelde Wexford een tandje bij en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het Ajaxdoel.

Wexford zette die lijn na rust door en dat leverde na veertig seconden spelen al de openingstreffer op. Rianna Jerrett kopte de bal na een vrije trap knap achter Ajaxkeepster Marieke Ubachs.

Lang kon de Ierse opponent niet genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later lag de bal al aan de andere kant in het net. Kay-Lee de Sanders zorgde voor de gelijkmaker door een corner binnen te koppen. Vlak daarna kwam Ajax zelfs op voorsprong, toen Ellen Jansen de bal na een voorzet vanaf de vleugels binnenwerkte.

Daarna ging het opeens hard. Aanvoerster Loïs Oudemast zette de 3-1 op het scorebord en kort daarna schoot Liza Van Der Most het vierde Ajaxdoelpunt van afstand binnen. Daarmee werd ook gelijk de eindstand bepaald.

Linfield Ladies uit Noord-Ierland is de volgende tegenstander van Ajax Vrouwen in het kwalificatietoernooi. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 10 augustus. Drie dagen daarna – dus op maandag 13 augustus – wacht het IJslandse Thor/ka.