Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen naar Praag in hoofdfase Champions League

Ajax Vrouwen is bij de loting voor de eerste ronde van de Champions League gekoppeld aan Sparta Praag. De ploeg van Benno Nihom meldde zich via de voorronde in het hoofdtoernooi en er staat een tripje naar Tsjechië op het programma.

17 augustus 2018 - 14:49
UsershyraDesktopajax_dataimages85de4d651d43017e7befc142607812eb_normal
Ajax Vrouwen loot relatief gunstig in de eerste ronde van de CL. © Ajax Images

Ook de kampioen van Nederland bij de vrouwen is niet verzekerd van een startbewijs in het mooiste Europese toernooi, maar via de voorronde kwam het alsnog goed. Er volgt nu een tweeluik met Sparta Praag als beloning.

Het eerste elftal van de heren had Slavia Praag als mogelijke tegenstander in de play-offs, de vrouwen melden zich in Praag met een startbewijs op zak. Verschil moet er zijn, nietwaar? We verwachten dat Ajax Vrouwen begint met een thuiswedstrijd.

Deze thuiswedstrijd wordt 12 of 13 september gespeeld op De Toekomst, de return volgt twee weken later. De bevestiging van deze data volgt vast op een later moment, maar dit is wat we nu kunnen overzien.

Ook vorig seizoen kwam Ajax Vrouwen uit in de Champions League. Het avontuur stopte toen na de eerste ronde, waarin Brescia over twee duels te sterk bleek. Sparta Praag haalde vorig seizoen wel de tweede ronde.

Desondanks mag Ajax Vrouwen spreken van een relatief gunstige loting, aangezien het grootmachten als Olympique Lyon, VfL Wolfsburg en FC Barcelona ontliep. De Tsjechische ploeg is het zwakst ingeschaald van alle geplaatste teams.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >