Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tegen Dinamo Kiev in voorlopig uitverkochte JC Arena!

Ajax - Dinamo Kiev is voorlopig uitverkocht! De Ajacieden weten zich woensdag 22 augustus tegen de Oekraïners verzekerd van een volle bak. De kaartverkoop ging snel, heel erg snel. Veel Ajaxsupporters steunen de club op de weg die hopelijk leidt richting groepsfase Champions League.

16 augustus 2018 - 11:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesb65303b8213fd88e63e7e633f7040e91_normal
Zien we dit tegen Dinamo Kiev weer? © Sjoerd Tullenaar

Het is natuurlijk goed nieuws dat de JC Arena is uitverkocht. Voorlopig uitverkocht zeggen we erbij. Onze ervaring leert namelijk dat er bij Europese potjes nog wel eens kaarten beschikbaar komen, omdat de Uefa niet alle kaarten waar ze recht op hebben afnemen. Soms worden cameraposities ook gewijzigd, waardoor er ruimte vrijkomt.

Hoe dan ook, het wordt volle bak. De teller stond donderdag in de ochtend op ruim 35.000 verkochte kaarten. Seizoenkaarthouders waren een dag eerder, woensdag dus, vanaf 10.00 uur aan de beurt.

Seizoenkaarthouders mochten direct vier kaarten per persoon aanschaffen, al wijzen verkoopcijfers van de afgelopen jaren uit dat maar weinig houders het maximaal af te nemen kaartjes ook daadwerkelijk afneemt.

Daar kwamen donderdagmorgen vanaf 10.00 uur de leden van de Supportersvereniging Ajax bij en toen duurde het niet lang meer tot alle beschikbare kaarten waren verkocht. Ruim 10.000 gelukkige SV Ajax-leden konden met voorrang een kaartje bemachtigen.

Helaas grepen er ook supporters mis en was er kritiek dat seizoenkaarthouders vier kaarten mochten kopen. Natuurlijk spreken wij over dit soort zaken met Ajax. De club wilde zo snel mogelijk een vol huis.

Gezien de korte verkooptijd valt daar wel wat voor te zeggen. Immers, na het thuisduel met Standard Luik waren er nog maar zes dagen voor de verkoop, dus in die zin wordt het lastig aan alle wensen te voldoen. Toen Klaas Jan Huntelaar de 1-0 binnen werkte, wist je al dat niet iedereen die een kaartje wilde kopen aan de beurt zou komen.

De frustratie groeit bij onze leden als ze zien dat door anderen gekochte kaarten voor woekerprijzen op Marktplaats verschijnen. Wij weten vanuit het verleden dat Ajax bovenop deze zwarthandel zit en dat veel kaarten geblokkeerd worden.

Het is dan ook zeker niet raadzaam een toegangsbewijs via Marktplaats aan te schaffen, want als jouw kaartje wordt geblokkeerd, sta je ook nog eens voor een dichte deur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >