Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax trapt in Champions League thuis af tegen AEK Athene

We hebben er vier seizoenen op moeten wachten en worden direct getrakteerd op een thuisduel. Ajax trapt in groep E van de Champions League af voor eigen publiek. De ploeg van Erik ten Hag speelt woensdag 19 september gastheer voor AEK Athene.

30 augustus 2018 - 22:40
UsershyraProjectsajax_dataimages5e4f8ae90843fa45531e7b2e571519cc_normal
Plaatjes als deze willen we in de groepsfase opnieuw zien! © Pro Shots

De Ajacieden hebben over de loting al niet te klagen – het had veel zwaarder gekund, misschien ook wel mooier trouwens – en mogen ook nog eens met een thuiswedstrijd beginnen en eindigen. In de tussentijd wachten natuurlijk ook drie uitwedstrijden, maar dat geheel terzijde.

Wat wellicht ook een voordeeltje is: AEK Athene verzamelde tijdens de voorronde diverse rode kaarten, waardoor er ongetwijfeld nog wat schorsingen volgen. Met een beetje geluk meldt Ajax zich drie punten rijker in Duitsland, om daar op de tweede speeldag de strijd aan te gaan met Bayern München. 

Het hart van de groepsfase wordt gevormd door een dubbele ontmoeting met Benfica, waarvan ook de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. De uitwedstrijd volgt drie weken later, waarna ook een uitduel in Athene volgt. 

Na de opener vindt ook de afsluiting van de groepsfase plaats in eigen huis. Ajax kan thuis tegen grootmacht Bayern München ongetwijfeld alle steun goed gebruiken als er hopelijk wordt gevoetbald om een vervolg in de Champions League of dan toch zeker om de derde plaats.

Het speelschema van Ajax in groep E ziet er als volgt uit:

 • Woensdag 19 september om 18.55 uur: Ajax - AEK Athene
   
 • Dinsdag 2 oktober om 21.00 uur: Bayern München - Ajax
 • Dinsdag 23 oktober om 21.00 uur: Ajax - Benfica
   
 • Woensdag 7 november om 21.00 uur: Benfica - Ajax
 • Dinsdag 27 november om 18.55 uur: AEK Athene - Ajax
   
 • Woensdag 12 december om 21.00 uur: Ajax - Bayern München

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >