Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 2: Terug in Europa!

De weg naar de Champions League is nog lang, maar Ajax heeft sowieso een ticket voor de Europa League op zak. In onze krant blikken we vooruit op het tweeluik met Standard Luik, spreken we met Dusan Tadic en besteden we aandacht aan het beoogde standbeeld van Johan Cruijff.

07 augustus 2018 - 08:00

Eerst even een huishoudelijke mededeling: Ajax Life 2 verschijnt bij uitzondering op de dinsdag. Dit heeft alles te maken met de voorronde van de Champions League. De volgende edities ploffen voortaan gewoon weer op de vrijdag op je deurmat.

Wat tref je aan als je de verse krant openslaat? Allereerst blikken we vooruit op het tweeluik met Standard Luik. Door winst op Sturm Graz is Ajax sowieso verzekerd van een plek in de Europa League, maar we willen natuurlijk meer. Op weg naar de groepsfase van de Champions League moet nu worden afgerekend met Standard Luik. Een groeiend Ajax neemt ook tegen de Belgen een favorietenrol in.

Dusan Tadic kwam deze zomer over van Southampton en nam de nodige ervaring en kwaliteit mee uit Engeland. De Servisch international ziet veel potentie in de jonge spelersgroep, maar waarschuwt ook voor de valkuil. “Talent is niet zo belangrijk, het komt aan op karakter en mentaliteit.”

Ajax is rijk aan historische verhalen, die we in onze rubriek Onder de Loep uitlichten. Deze keer zoomt Menno Pot in op de eerste Europese voorronde tegen Celtic. Ondanks de uitschakeling tegen de Schotten, werd het een confrontatie van het onvergetelijke soort.

Rien van Doleweerd is de trotste bezitter van een Johan Cruijffmuseum. De in Boxtel wondende Ajacied liet ons op de eerste verdieping van zijn rijtjeshuis zijn volledige Cruijffcollectie zien. Van boeken tot Catalaanse bierdoppen en van shirts tot levensgrote poppen. Rien heeft het allemaal.

Waar de ene supporter een Cruiffmuseum heeft, zetten overige supporters zich weer op een andere manier in voor de legendarische nummer veertien. De werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ is terug. Het doel van de werkgroep is de realisatie van een levensgroot beeld van Cruijff, gefinancierd door Ajaxsupporters.

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van andere extra voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt dus alleen verstuurd naar leden van SV Ajax. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >