Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laatste drie keer kampioen na start met gelijkspel

Oké, het is gelukt. Het was eventjes zoeken, dat geven we direct toe, maar we hebben iets gevonden om zelfs na de eerste thuiswedstrijd positief over te zijn. De laatste drie keer dat Ajax startte met een gelijkspel, stond het aan het einde van het seizoen met de schaal.

12 augustus 2018 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimages5c66f1f9238c3de6791bed040b5bcfb7_normal
Het is tenminste iets om ons aan vast te houden... © Pro Shots

Wij snappen ook wel dat het gevoel zeer slecht is na het gelijke spel tegen Heracles Almelo (1-1) en dat er weinig gebeurde om vrolijk van te worden, maar we hebben de statistieken tenminste nog aan onze zijde. 

Wie weet hoe belangrijk de gelijkmaker van Matthijs de Ligt op termijn nog blijkt, want we kunnen ons na seizoensopener van vorig jaar – ook tegen Heracles – nog herinneren dat toen juist rondging dat Ajax na een nederlaag in de eerste wedstrijd nooit kampioen wist te worden.

Bart Frouws, werkzaam bij Opta Sports, becijferde dat het voor Ajax uiteindelijk zelfs beter uitpakt om de eerste wedstrijd gelijk te spelen dan te winnen. De laatste drie keer dat Ajax opende met een driepunter werd het uiteindelijk tweede. Dit gebeurde in 2001/2002, 2010/2011 en 2012/2013.

En de laatste drie keer dat Ajax slechts een puntje overhield aan het eerste duel, kwam het allemaal goed. Zoals gezegd: het gevoel is op dit moment zeer slecht en kampioen worden wel zo'n beetje het laatste waarover je moet beginnen, maar het is tenminste iets...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >