Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in pot 3 bij loting groepsfase Champions League

We hebben er vier lange jaren op moeten wachten, maar het is Ajax gelukt om zich te kwalificeren voor de Champions League! Plaatsing is leuk en we zijn er hartstikke blij mee, alleen is het ook al tijd om vooruit te kijken. Bijvoorbeeld naar de mogelijke tegenstanders.

29 augustus 2018 - 01:39
UsershyraProjectsajax_dataimages048d7b1415a5c9d7408cdc3d817a2f03_normal
Ajax kan zijn borst natmaken, maar er komen vast kansen. © Pro Shots

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: gekwalificeerd en wel belandt het balletje van Ajax bij de loting in pot 3. De indeling van de potten wordt grotendeels gedaan op basis van prestaties uit het verleden, met in pot 1 een speciaal plekje voor de kampioenen van de grootste competities.

Ajax kende de laatste vijf jaar zeer succesvolle en enkele tegenvallende Europese avonturen. Als je de plussen en minnen tegen elkaar wegstreept, kom je ergens in het midden uit en dus in pot 3. Dit betekent dat de Ajacieden waarschijnlijk twee hoger aangeschreven ploegen treffen bij de loting.

Het lijstje van mogelijke tegenstanders kun je wel dromen, maar het is dan weer niet mogelijk om Liverpool te loten. Ook Liverpool zit namelijk in pot 3. Dit veranderde niet meer omdat Benfica zijn voorronde omzette in winst. Het loten van oude bekenden als Schalke 04 en Olympique Lyon is uitgesloten, omdat zij in dezelfde pot zitten als Ajax.

De zwaarte van de loting zal vooral worden bepaald door de ploeg die Ajax treft uit pot 4. Dankzij de overige uitslagen in de voorronde promoveerde Valencia alvast naar pot 3, waardoor Ajax de Spanjaarden niet meer kan loten. De zwaarste dobbers uit de laagste pot lijken Internazionale en Hoffenheim, maar die kun je dus ook ontlopen. 

Onthoud verder eventjes dat je slechts een ploeg uit bijvoorbeeld Engeland of Italië kunt treffen in de groepsfase. 

De mogelijke en uitgesloten tegenstanders van Ajax in de Champions League:

Pot 1:
Real Madrid
Atletico Madrid
FC Barcelona
Bayern München
Manchester City
Juventus
Paris Saint-Germain
Lokomotiv Moskou

Pot 2:
Borussia Dortmund
FC Porto
Manchester United
Shakhtar Donetsk
Benfica
Napoli
Tottenham Hotspur
AS Roma

Pot 3:
Liverpool
Schalke 04
Olympique Lyon
AS Monaco
Ajax
CSKA Moskou
PSV
Valencia

Pot 4:
Viktoria Plzen
Club Brugge
Galatasaray
Young Boys
Internazionale
1899 Hoffenheim
Rode Ster Belgrado
AEK Athene

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >