Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in eerste ronde bekertoernooi tegen... HVV Te Werve!

Wij hopen dan wel van harte dat Ajax zich plaatst voor de Champions League, maar laten we het KNVB-bekertoernooi niet vergeten. Het wordt tijd dat Ajax weer eens serieus ver komt en de tegenstander in de eerste ronde werd zaterdagavond laat bekend: HVV Te Werve.

25 augustus 2018 - 23:27
UsershyraDesktopajax_dataimages7fefa1e17c5051866a7a1ee5c65fac8a_normal
Zou Huntelaar wel eens van HVV Te Werve gehoord hebben?! © Pro Shots

We hebben het wel over 'bekend', maar we hebben eerlijk gezegd nog nooit van Te Werve gehoord. Het enige wat we nu weten, is dat de club uitkomt in de Tweede Klasse – dat is dus ver onder de Eerste, Tweede en Derde Divisie – en dat de ploeg zich zaterdagmiddag plaatste voor het hoofdtoernooi.

Te Werve was na verlenging met 3-1 te sterk voor Marvilde, dat ook uitkomt in de Tweede Klasse. De club resideert op sportpark Vredenburch, maar we hebben geen idee of hier genoeg faciliteiten aanwezig zijn om Ajax te ontvangen. Ajax lootte in eerste instantie een thuisduel, maar dit werd omgezet omdat amateurs altijd thuis spelen.

Het bekerduel wordt 25, 26 of 27 september gespeeld en valt tussen bezoekjes aan PSV en Fortuna Sittard. Aangezien die laatste wedstrijd voor de zaterdag staat gepland, lijkt donderdag de 27ste af te vallen als mogelijke speeldatum.

Het is Ajax al jaren niet gelukt om te 'overwinteren' in het bekertoernooi en daar wordt het weer hoog tijd voor. Vorig jaar lukte het niet om de derde ronde te overleven. De amateurs van SVV Scheveningen en ASV De Dijk werden nog verslagen, maar van FC Twente werd verloren na het nemen van strafschoppen.

Die uitschakeling was vervolgens aanleiding om Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief te stellen. Niet veel later nam Erik ten Hag het over.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >