Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in de Europese voorronde, hoe gaat het nu verder?

Het goede nieuws is niet alleen dat Ajax opnieuw won van Sturm Graz (1-3), maar ook dat het nu is verzekerd van Europees voetbal! We hebben de Europese avondjes een heel seizoen moeten missen, gelukkig is Ajax weer een beetje terug. Hoe gaat het nu verder op jacht naar de Champions League?

02 augustus 2018 - 00:13
UsershyraDesktopajax_dataimages1026c5484b3c9fee4df15d4802d3ea7f_normal
Ajax viert feest, want Europees voetbal is een feit! © Pro Shots

Het tweeluik tussen Sturm Graz en Ajax vond plaats in de tweede voorronde van de Champions League, terwijl je pas verzekerd bent van een plekje in de groepsfase na het winnen van de vierde voorronde. Ajax moet dus nog wel eventjes aan de bak.

De volgende opgave wacht komende dinsdag al, als Ajax op bezoek gaat bij Standard Luik. Het uitduel staat voor 7 augustus op het programma, de return wordt 14 augustus in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Ajax of Standard plaatst zich voor de play-offs, waarin een CL-ticket op het spel staat.

De loting voor de play-offs vindt komende maandag al plaats, dus nog voordat Ajax en Standard elkaar voor het eerst ontmoeten. Het heet een loting, maar het komt vooral neer op puzzelen omdat de Uefa niet toestaat dat ploegen uit Rusland en Oekraïne tegenover komen te staan. Dit brengt te veel spanningen met zich mee.

Als gevolg hiervan weet Ajax – of Standard – nu al dat het waarschijnlijk uitkomt tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Dinamo Kiev en Slavia Praag. De Ajacieden ontlopen op deze manier wellicht ploegen als Benfica, Fenerbahçe en FC Basel ligt er zelfs al helemaal uit.

Ajax moet dus nog twee keer winnen om de CL te bereiken, maar het is wel al helemaal zeker van een plekje in de groepsfase van de Europa League. Dit is het geval wanneer Ajax mocht verliezen van Standard, dit is ook het geval wanneer Ajax onderuit gaat na het bereiken van de play-offs.

Op basis van bovenstaande uitleg begrijpen jullie wel waarom winst op Sturm Graz cruciaal was. En dat gebeurde. Lekker zeg!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >