Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax denkt met Orejuela mee als clubs interesse tonen

Het avontuur van Luis Manuel Orejuela (22) lijkt er in Amsterdam wel zo’n beetje op te zitten. De Colombiaanse rechtsback hoeft onder Erik ten Hag in elk geval op weinig speeltijd te rekenen. Als Joël Veltman weer fit is, dan is de verdediger zelfs vierde in de pikorde op rechtsachter.

17 augustus 2018 - 14:57
UsershyraDesktopajax_dataimages6189aebee298b4c1925caf627265cb9f_normal
Het verhaal Orejuela is wel klaar in Amsterdam. © Ajax Images

Orejuela kwam in augustus 2017 voor een bedrag van om en nabij de 4 miljoen euro naar Ajax. Vol goede moed arriveerde de Colombiaan in de Johan Cruijff Arena, waar hij stelde graag met Davinson Sanchez te spelen. Toen Orejuela twee keer met zijn ogen had geknipperd, zat Sanchez echter al in het vliegtuig naar Engeland.

Een succesverhaal werd het verblijf van Orejuela in Amsterdam niet. Veltman kreeg de voorkeur op rechtsachter en bovendien trok Ajax een half jaar later ook nog eens Rasmus Kristensen aan. Dit was al wel een teken dat Ajax een inschattingsfout had gemaakt. Ondertussen speelde Orejuela vooral zijn wedstrijdjes bij Jong Ajax, waarmee hij kampioen werd.

Ten Hag gaf tijdens de persconferentie in aanloop naar VVV-Venlo-uit aan waar Orejuela aan toe is. “We hebben drie – en met Veltman erbij zelfs vier – rechtervleugelverdedigers in de selectie. Op dit moment heb ik er met Mazraoui en Kristensen twee bij het eerste elftal. Daarachter komt Orejuela. Dat is nu de pikorde.”

Die pikorde ziet er voor Orejuela nog vervelender uit als ook Veltman weer fit wordt verklaard, al duurt dat nog tot zeker de winterstop. Ten Hag snapt dat de situatie voor de Colombiaanse verdediger moeilijk is. “Het is aan hem of hij voor zijn kansen gaat. Dat kan hij doen op trainingen. Maar in pricipe zijn wij voorzien en dubbel bezet. We denken dan ook zeker met hem mee bij een interessante aanbieding.”

Orejuela heeft nog een contract in de Johan Cruijff Arena tot 30 juni 2022.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >