Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax dankzij startbewijs CL slordige 40 miljoen euro rijker

De investeringen van Marc Overmars deze zomer zijn dankzij kwalificatie voor de Champions League in een klap terugverdiend. De directeur voetbalzaken besteedde een slordige 40 miljoen euro aan de Ajaxselectie en dat is ook het bedrag wat Ajax verdient op het hoogste Europese toneel.

29 augustus 2018 - 02:06
UsershyraProjectsajax_dataimagesf4ab654b410f00f58ff1c9c78e98d460_normal
Overmars verdient Tadic alweer dik terug! © Pro Shots

We kunnen ons van vroeger nog herinneren dat je in de Champions League goed rijk kunt worden en nu waren centjes voor Ajax toch al niet het probleem, maar je kunt beter te veel hebben dan te weinig. En in het geval van Ajax wordt het een heleboel!

De startpremie voor deelname aan de CL bedraagt dit seizoen 15,25 miljoen euro en hier komen nog diverse vrijgespeelde inkomsten bovenop. Zo zijn de resultaten die Ajax in het verleden boekte ook nog eens goed voor 19,8 miljoen euro plus 3 miljoen euro uit de marketingpot.

Dit alles komt al neer op 36,5 miljoen euro en dan is er nog geen bal aan het rollen gebracht. De kaartverkoop is niet eens meegerekend, eventuele premies voor ieder behaald punt tijdens de groepsfase kunnen we ook pas achteraf in rekening brengen.

Maar ho, wacht even. Resultaten uit het verleden zijn geld waard? Oh, jazeker! In de periode dat Ajax absent was op het kampioenenbal introduceerde de Uefa de zogeheten coëfficiëntpremie. Het komt er simpelweg op neer dat resultaten uit het verleden – de afgelopen tien jaar – worden omgezet in aandelen en die aandelen zijn geld waard.

De afgelopen tien jaar van Ajax waren niet de meest succesvolle in de Champions League, maar alsnog levert dit 19,8 miljoen euro op. Dat is serieus geld! Door de absentie van clubs als Arsenal verdienen de Ajacieden zelfs nog een extra zakcentje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >