Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax blij met grote vraag naar kaartjes, niet met zwarthandel

De mooie zege op Standard Luik leverde alleen maar blije Ajacieden op, de kaartverkoop voor het thuisduel met Dinamo Kiev zorgde ook voor scheve gezichten. De Johan Cruijff Arena is voorlopig uitverkocht, de vraag naar kaarten blijft onverminderd groot.

16 augustus 2018 - 17:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf5954adcf55bbeafdcb2d7e8eaa9cbe_normal
Volle tribunes zien we ook bij Ajax - Dinamo Kiev, zo veel is zeker. © Sjoerd Tullenaar

Leden van SV Ajax kochten de laatste ruim 10.000 kaarten, waarna de club bekend kon maken dat het stadion ‘voorlopig uitverkocht’ is. Eerder kwamen natuurlijk de houders van een seizoenkaart al aan de beurt. Wie slechts een gewone clubcard heeft, grijpt mis.

De Supportersvereniging Ajax heeft naar aanleiding van de flitsverkoop diverse vragen aan Ajax voorgelegd en netjes antwoord gekregen. De antwoorden en inzichten delen we graag met jullie, in de hoop dat er wat meer begrip ontstaat.

Het is allereerst volkomen begrijpelijk dat er teleurstelling heerst onder Ajacieden die nu zonder kaartje voor Ajax - Dinamo Kiev zitten, maar helder is ook dat de vraag naar kaarten het aanbod duidelijk overstijgt. Dit is trouwens niets nieuws, denk maar terug aan het succesvolle avontuur in de Europa League van twee seizoenen geleden.

Ajax wilde seizoenkaarthouders de mogelijkheid geven om, met voorrang, iemand mee te nemen naar de heenwedstrijd tegen de Oekraïners, maar belooft ook procedures zoals gevolgd te evalueren en bespreken. Ook straks in de groepsfase zijn er 53.000 kaarten beschikbaar terwijl Ajax het stadion gezien de vraag wel drie keer kan vullen.

Het is zeer fijn dat Ajax ervoor kiest om betaalbare kaartjes aan te bieden, zodat zoveel mogelijk supporters niets liever willen dan naar het stadion komen. Het is alleen niet de bedoeling dat hier misbruik van wordt gemaakt door een kaartje op Marktplaats aan te bieden.

Het betreurt Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een goedkoop kaartje te scoren en vervolgens voor het dubbele aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan.

De club benadrukt desgevraagd nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt er actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. De voorbeelden zijn helaas legio.

Koop ook vooral geen kaartje via de zwarte markt, want de kans is aanwezig dat dit kaartje wordt geblokkeerd. Ook hiervan zijn ons genoeg voorbeelden bekend. Wie met een tweedehands kaartje naar het stadion komt, loopt een zeer groot risico om bij de ingang te worden geweigerd.

Het is misschien beter om eventjes geduld te hebben als je nog geen kaartje hebt. De Uefa reserveert altijd kaartjes voor Europese wedstrijden, maar het gebeurt regelmatig dat een deel van de gereserveerde kaartjes wordt teruggegeven aan Ajax, waarna deze alsnog regulier worden verkocht.

Het is ook nog maar de vraag of Dinamo Kiev een vol uitvak meeneemt. Zo niet, dan gaan ook die kaartjes waar mogelijk in de reguliere verkoop. Maar ook bij een tweede ronde kaartverkoop zal de vraag echter het aanbod overstijgen, dat is nu eenmaal niet anders.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >