Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Waar is Bergkamp?

Ons aller Ajax en een van zijn iconen leven sinds december vorig jaar in onmin met elkaar. Op de dag dat Marcel Keizer en Hennie Spijkerman werden ontslagen, reed ook Dennis Bergkamp de poort uit en hij keerde niet meer terug. Bergkamp bleef wel als staflid vermeld staan op het digitale thuis van de club.

10 juli 2018 - 16:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesef5e1dfcaaa636b89af1050ad7181578_normal-2

Een verschil van inzicht hoe om te gaan met de vorige hoofdtrainer en diens eerste assistent vormde aanleiding voor het vertrek van Bergkamp. In de weken na die donkere 21ste december kwam Ajax met Keizer en Spijkerman tot overeenstemming om het contract af te kopen. Een dergelijk bericht bleef uit bij onze cultuurbewaker Bergkamp, waarmee een arbeidsconflict was geboren.

Tot enkele dagen geleden stond Bergkamp ook gewoon op de website onder de stafleden vermeld als individueel trainer. Ook daar is nu een einde aangekomen. De naam van Bergkamp is met de ingang van het nieuwe seizoen niet meer terug te vinden.

Er kwamen het laatste halfjaar soms geluiden naar buiten dat Ajax en zijn werknemer het onderling niet eens werden en een gang naar de rechter onvermijdelijk leek. Ik zou dit een enorme nederlaag vinden, aangezien beide kampen dit niet moeten willen. Ajax zou niet zo moeten omgaan met een clubicoon en het icoon op zijn beurt moet niet zo willen omgaan met zijn eerste voetballiefde.

De naam van Bergkamp is met de ingang van het nieuwe seizoen niet meer terug te vinden.

Met het verwijderen van de naam van Bergkamp hoop ik dat de club en de man met de magische techniek er samen zijn uitgekomen. En dat er geen wrok meer heerst naar elkaar. Mocht dit nog niet het geval zijn, spreek ik de hoop uit dat dit op korte termijn alsnog gebeurt.

Juist Johan Cruijff wilde dat voormalig ploeggenoten elkaar de ruimte gunnen om gezamenlijk beslissingen te nemen in het belang van Ajax. Een arbeidsconflict eventueel uitvechten voor de rechter is nooit in het belang van de club! Respect voor elkaar en de club zou beide partijen sieren.

Ik was zaterdag aanwezig bij de boekpresentatie van ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart en daar voelde je onder oud-spelers juist hoe groot het respect is voor elkaar, net als de clubliefde.

Om nog maar eens met de voorzitter van de raad van commissarissen te spreken: wij denken niet in kampen maar in één Ajax. Mede daarom wens ik Dennis, als een van mijn jeugdhelden, uiteraard alle goeds toe in de (nabije) toekomst. Veel liever had ik hem door de voordeur naar buiten zien gaan in plaats van stilletjes verwijderd worden van de clubwebsite.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >