Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Een appje met twee woorden: Daley Blind!

Kabbelend water en vogeltjes. Geluiden uit de natuur. Dat hoor ik als mijn wekker afgaat. Ik word namelijk graag rustig wakker. Ik pak mijn mobieltje en zet de wifi aan. Een doordringend pliepje volgt. Een WhatsApp van een collega. Twee woorden: Daley Blind!

02 juli 2018 - 10:13
UsershyraDesktopajax_dataimages4de8717d9520a5f506ec96ef615f7fb1_normal-2

Pof, klaarwakker. Rechtop zitten. Meer staat er niet in het berichtje, dus we duiken Twitter op voor meer informatie. Verdomd, Ajax en Blind zijn serieus met elkaar bezig... “Zo, dat zou wat zijn,” zeg ik echt veel te luid.

De vriendin kreunt wat en lichte irritatie klinkt door. “Hrmwblll.... Wat is er...?”
“Daley Blind is op de weg terug naar Ajax. Of nou ja, daar lijkt het op.”

'Pap, waarom doe je zo druk?'

Het interesseert haar allemaal vrij weinig, maar ik moet mijn enthousiasme ergens kwijt. De reactie van mijn vriendin is er overigens niet eentje vol enthousiasme. Ze baalt vooral dat ze nu wakker is op haar vrije dag. “Je zou me laten slapen, weet je nog,” klinkt het terecht ontevreden.

Ja, dat weet ik nog, maar ja, maar ja. Er gebeuren dingen bij mijn cluppie en deze zag ik even niet aankomen. Krijgt Ajax het echt voor elkaar? En voor welke positie dan? Wat betekent dit?

Is Blind het Plan B voor Magallán? Of komt hij voor het middenveld? Als hij al komt... Wat betekent dat dan voor andere spelers? Gaat er dan toch nog een groot talent weg? Zo veel vragen en de Ajaxradartjes draaien op volle toeren in mijn nu klaarwakkere en veel te drukke hoofd.

Een half uur later sta ik broodjes te smeren en koffie te zetten. De vriendin is ook maar uit bed gekomen, want van uitslapen is geen sprake meer. Vrolijk kijkt ze niet bepaald, zeg maar.

De dochter daalt inmiddels ook de trap af, het slaap uit haar ogen wrijvend. “Pap, waarom doe je zo druk?” Nog voor ik zelf kan reageren, geeft de vriendin vanaf de bank al antwoord: “Daley Blind.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >