Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes is vanaf nu sowieso geen speler van Ajax meer

Een blik op de agenda leert dat het vandaag 1 juli is. Dit betekent dat... Nou ja, Amin Younes is in ieder geval geen speler van Ajax meer. Wat het verder allemaal betekent, weten wij eerlijk gezegd ook niet zo goed.

01 juli 2018 - 00:01
UsershyraDesktopajax_dataimages1b74770095acbf5be6c8d06d39170f95_normal

De toekomst van Younes is al zo’n beetje sinds de winterstop in nevelen gehuld. Feit is nu dat zijn aflopende contract bij Ajax ook echt afgelopen is. Napoli zal ongetwijfeld claimen dat de speler nu van Napoli is.

De vraag is welke partijen het hier allemaal mee eens zijn. Schudt Younes net zo hard nee als Napoli hem vraagt om zich te melden, net zoals hij deed toen Erik ten Hag hem vroeg kort voor tijd in te vallen?

Het beeld van Younes die weigerde in te vallen, was zijn laatste actie namens Ajax. De linksvoor, die ooit zo sympathiek overkwam en de gunfactor had, verspeelde zijn laatste restje krediet bij de achterban en het wachten was slechts nog op een transfer.

Die transfer leek, zoals gezegd, tijdens de winterstop al aanstaande. Younes reisde af naar Napels en kreeg een sjaal van Napoli om zijn nek gedrapeerd, maar zelfs het doorstaan van de medische keuring bleek geen garantie. Onverrichter zake keerde hij terug naar Amsterdam.

Napels zou niets voor Younes zijn, aldus Younes. Maar er zijn ook 28 handtekeningen gezet, aldus de advocaat van Napoli. Ondertussen wordt Younes gelinkt aan Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg. Ajax liet hem transfervrij gaan, Napoli zou 20 miljoen beuren.

En toen kwamen er ineens berichten dat de 24-jarige Younes minimaal het komende halfjaar is uitgeschakeld met een peesblessure. Die berichten bereikten ons via de voorzitter van Genoa CFC en hij wist hoe en wat omdat Genoa de speler op huurbasis zou overnemen.

Om een lang verhaal kort te maken: wat is het een ontzettend zooitje geworden rondom Younes, die deze zomer alles bij elkaar maar nipt eerder thuis was dan ‘die Mannschaft’. Met de tijd is het geval-Younes voor Ajax geen probleem meer.

Maar een oplossing lijkt nog altijd verder weg dan ooit. Het beste, Amin.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >