Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voortaan minder info over blessures bij Ajaxspelers

We moeten het in het vervolg doen met veel minder details over blessures die spelers van Ajax oplopen. Ajax was al nooit zo scheutig met bijzonderheden, maar als gevolg van de nieuwe privacywetgeving wordt dit alleen maar nog beperkter.

13 juli 2018 - 13:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesc064a898820d758990d8683ea38a6174_normal
Er volgt slechts nog info als dit journalistiek gezien relevant is. © Pro Shots

Het zou zomaar kunnen dat we vanaf dit seizoen horen dat speler X een blessure heeft en meer niet. Clubs en spelers gaan nauwelijks nog informatie prijsgeven, zo lezen we in een artikel in het Algemeen Dagblad.

Het is je vast niet ontgaan dat de wetgeving op het gebied van privacy is aangescherpt. Ook het verstrekken van informatie over blessures valt hieronder. “Alleen als het journalistiek van waarde is,” deelt Ajax mee over de nieuwe lijn van informatie delen.

“En altijd in overleg met de speler. Aan een schatting van wanneer een speler terugkeert, deden we toch al nooit,” vervolgt de woordvoerder. Dit alles gebeurt op uitdrukkelijk advies van de FBO, dit is de werkgeversorganisatie van het betaald voetbal.

“Waarom zou het publiek nog exact moeten weten dat een bepaalde speler een scheur heeft in de buitenband van zijn linkerknie? Dat is privé-informatie. Wij adviseren clubs om daar terughoudend mee te zijn,” stelt FBO-directeur Serge Rossmeisl.

Het gaat overigens nog verder dan dat. In de welbekende seizoengidsen die iedere zomer in de winkel liggen, mag ook niet langer alle informatie worden opgenomen. Zaken als gewicht en lengte delen met het publiek, is voortaan uit den boze.

Ajax is van plan om de lengte van een speler nog wel te delen, maar zijn gewicht niet meer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >