Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf dingen die opvielen tijdens Ajax - FC Nordsjælland

Ajax is in Putten flink onderuit gegaan. Er werd met 1-3 verloren van de Deense subtopper FC Nordsjælland. Op basis van het spelbeeld was die uitslag meer dan terecht, want Jong Ajax was gewoonweg niet opgewassen tegen Nordsjælland. Er staat niet zonder reden 'Jong Ajax', want er viel amper een bekend gezicht van het eerste elftal te spotten. Grote kans bijvoorbeeld dat je nog nooit van doelpuntenmaker Dean Solomons hebt gehoord.

07 juli 2018 - 17:01
UsershyraDesktopajax_dataimages83487dd31feb7e3fcd4aa46ffb9a0561_normal
Het bezoek van Ajax aan Putten draaide uit op een teleurstelling. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax veroordeeld tot veld B
“Op welk veld spelen we?” Dat is de vraag die de gemiddelde amateur aan zijn ploeggenoten stelt wanneer hij zich zaterdag meldt op het sportpark. Ook de Ajacieden moesten op de plattegrond kijken op welk veld ze om 15.00 uur werden verwacht. Ajax - FC Nordsjælland werd niet gespeeld op het hoofdveld, maar op veld B. Dit had alles te maken met het verschil tussen natuursprieten en kunstgras. Overigens hadden de Ajacieden over dit veld B niets te klagen: er was zelfs een uitstekende sproei-installatie aanwezig en ook de grasmat zag er prima uit.

Supporters tikje ontevreden vanwege B-ploeg
Ergens klopte het ook wel een beetje dat Ajax aantrad op het B-veld. Er was amper een speler van het eerste elftal aanwezig. Daar was niet door iedereen rekening mee gehouden. De gemiddelde supporter was een beetje teleurgesteld omdat er minimaal 15 euro voor een kaartje moest worden betaald. Als Kaj Sierhuis dan de bekendste veldspeler is, voldoet dat niet aan je verwachtingen. Er was op de tijdelijke tribunes dan ook flink wat gemopper te horen, simpelweg omdat het middagje Ajax niet aan de verwachtingen voldeed. De wedstrijd was ook niet veel aan.

Drukke middag voor Lamprou
Van de Ajacieden die wel aanwezig waren op sportpark Putter Eng, was Kostas Lamprou het drukst. De derde keeper – of is hij tweede doelman? – moest keer op keer ingrijpen nadat de Denen weer het middenveld waren overgestoken. De defensie van Jong Ajax had geen goed antwoord op de aanvalsdrift van Nordsjælland en dus werden de handschoenen van Lamprou vies. We kunnen gerust stellen dat de Griek zijn ploeg op de been hield. Hij bemoeide zich zelfs met de counter, door het spel snel te verplaatsen via een wreeftrap. Helaas was afmaken voorin net te veel gevraagd. 

Van Leer blundert bij eerste ingreep
Lamprou hield zijn ploeg met goede reddingen in de eerste helft dus overeind, hetzelfde kon helaas niet worden gezegd over Benjamin van Leer. Bij de eerste ingreep die van hem werd verwacht, ging het direct mis. De keeper slaagde er niet in de bal uit een lage voorzet onder controle te krijgen. Best opmerkelijk, aangezien de bal gewoon strak en zonder gekke fratsen kwam aangerold. Van Leer ging echter in de fout en kon zijn misser niet meer herstellen. Uiteraard was de blunder direct aanleiding voor grapjes over zijn relatie met Lieke Martens...

Bandé lijkt wel verdwaald
We zijn benieuwd naar Hassane Bandé. Het gebeurt niet vaak dat Ajax minimaal 7 miljoen euro uitgeeft aan een onbekende buitenspeler en dan hoop je positief verrast te worden. Die positieve verrassing bleef in Putten helaas uit. Het spel ging grotendeels aan Bandé voorbij en wanneer hij wel aan de bal was, oogde de aankoop net zo goed flets. Het maakte daar niet uit of de Burkinees vanaf links of rechts speelde, want het was 'm gewoon niet. Hopelijk zegt het nog niet al te veel dat Bandé bij Jong Ajax moest opdraven, want het eerste elftal komt later op de dag nog in actie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >