Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Persie legt netjes verschil uit tussen 020 en Ajax

Wij zijn druk met Ajax en niet zozeer met Feyenoord... Het kan daardoor gebeuren dat we iets later aanhaken, maar er gebeurde laatst iets opvallends tijdens de Kids Persco van Feyenoord. Robin van Persie legde even netjes het verschil uit tussen 020 en Ajax.

30 juli 2018 - 10:57
UsershyraDesktopajax_dataimages8ee999e48f7005c9025272b5c8959e23_normal
Van Persie verdient een plusje op basis van zijn goede reactie. © Pro Shots

Het principe van de Kids Persco laat zich raden: kinderen krijgen de kans om leuke vragen te stellen en die vragen worden dan netjes door hun helden beantwoord. Iedereen blij, iedereen een leuke dag en mooie herinneringen zijn geboren.

Een klein meisje had ook een vraag bedacht (of ingefluisterd gekregen) voor de Kids Persco van Feyenoord: hebben jullie ook zo’n hekel aan 020? Van Persie grijpt in als Kenneth Vermeer het woord dreigt te krijgen en geeft het best denkbare antwoord.

“Vraag maar aan mij. Ik heb geen hekel aan 020 en ook niet aan Ajax. Dat is niet de manier. Voetbal is een sport voor iedereen en daarin heb je concurrenten, qua ploegen. Ik denk niet dat het goed is om een hekel te hebben aan 020, of aan Ajax,” aldus Van Persie.

“Het is juist goed dat Ajax er is, dan kun je met ze concurreren. We spelen uit en thuis leuke wedstrijden tegen elkaar en dat moet onderling het streven zijn. Van een hekel hebben moet nooit sprake zijn, denk ik.”

We kunnen ons eerlijkgezegd ook niet voorstellen dat Vermeer een hekel heeft aan 020 – hij werd groot bij Ajax – maar in het hol van de leeuw is het wellicht wat lastig om een antwoord te formuleren op zo’n vraag.

Overigens was het antwoord van Jean-Paul Boëtius ook niet heel verkeerd. “Ik heb een hekel omdat ik best vaak van ze heb verloren. Dat wil ik graag omkeren. Dus ja, omdat ik te vaak heb verloren, heb ik er op die manier een hekel aan. Maar dat gaan we gauw omdraaien, toch?”

Je kunt het betreffende fragment hieronder bekijken. Spoel eventjes door tot er nog 26 minuten op de klok staan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >