Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Nederland kijkt gratis en live naar Ajax - Sturm Graz

Als Ajax moet aantreden in de voorronde van de Champions League gaan de dingen altijd net even anders. Er is nog geen enkele aankleding van de Uefa zichtbaar in de uitverkochte Johan Cruijff Arena en ook de kijkers thuis moeten even een ander pad volgen om Ajax - Sturm Graz rechtstreeks te volgen.

25 juli 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages36df7e4cbadc62af0b71a2bb5ce1bd6e_normal
Ajax moet aan de bak en wij gaan het volgen. © Pro Shots

De heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League wordt namelijk uitgezonden door Ziggo Sport. Als je vaste klant bent bij Ziggo zit je dus sowieso goed en weet je ongetwijfeld al waar je moet zijn, namelijk op kanaal 14.

Als je geen klant bent bij Ziggo hoef je gelukkig niet in paniek te raken. Bij de overige providers is Ziggo Sport Select eenmalig gratis beschikbaar. Het is wellicht even zoeken en bij iedere provider zit het betreffende kanaal weer ergens anders, maar je kunt tenminste live naar Ajax gluren.

Zorg dus eventjes dat je bijtijds op zoek gaat naar het juiste kanaal zodat je om 20.30 uur helemaal geïnstalleerd bent om naar Ajax te kijken. Je kunt ook hier klikken voor een overzichtje. We zijn op dit moment vooral benieuwd en hebben er zin in dat de Ajacieden eindelijk weer een potje om het echie voetballen, maar het is ook de vraag of het een succes wordt.

Overigens geldt de bovenstaande oplossing alleen als je televisie kijkt en in Nederland verblijft. De regelgeving op dit vlak is dan wel veranderd waardoor je binnen Europa op vakantie voortaan gewoon Nederlandse kanalen kunt checken, maar Ziggo activeert zijn kanaal voor niet-klanten alleen via tv's. Gelukkig is er via Ziggo's website voor binnen- en buitenland een gratis stream beschikbaar. Zit je wel bij Ziggo, dan open je gewoon de app.

Je hoeft dus niet op Twitter te vragen waar je in stad X moet zijn om Ajax te kijken. En ga anders naar de Irish pub. Als je om een of andere reden binnen Nederland geen televisie kunt kijken, hebben we misschien nog een alternatief: de radio! Radio 1 is ook van de partij bij Ajax - Sturm Graz en de verslaggevers van dienst bij Langs de Lijn babbelen de hele wedstrijd lang in hun microfoon. 

Zo kun je alsnog op de hoogte blijven! Of volg gewoon @ajaxlife op Twitter!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >