Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Sturm zag graag meer lef, maar looft spel Ajax

Sorry hoor, we doen vandaag even volle bak mee aan de hype. Ajax voetbalde leuk en dat smaakt naar meer. Ook bij Sturm Graz wordt vol lof gesproken over het optreden van de Ajacieden en hoewel de kans op succes klein lijkt, ligt er nog geen handdoek in de ring.

26 juli 2018 - 16:21
UsershyraDesktopajax_dataimages9c2a248d608c83de9b97b5867aa75041_normal
Europees debutant Eiting draait moeiteloos mee! © Pro Shots

“David versus Goliath,” zo luidt de omschrijving van Heiko Vogel. Vogel is de trainer van Sturm Graz en zag dat er in de Johan Cruijff in de praktijk weinig terecht kwam van de tactiek die hij op het bord in de kleedkamer had getekend.

“Ik heb voor de aftrap al aangegeven dat het een zware klus zou worden en helaas heb ik gelijk gekregen,” stelt Vogel tegenover diverse Oostenrijkse media. “We hebben met 2-0 verloren van een zeer goede tegenstander, daar valt weinig tegenin te brengen.”

“Ik ben zeker niet tevreden over het spel dat we hebben gespeeld, maar ik kan ook weer niet zeggen dat deze nederlaag als een grote verrassing komt,” vervolgt de coach, die al wist dat het bij Ajax menens is. “Kijk maar naar de activiteit op de transfermarkt.”

De Oostenrijkers begonnen nog best goed aan de wedstrijd, maar toen Ajax eenmaal de juiste afstelling had gevonden, werd Sturm Graz teruggedrongen op de eigen helft en wist het amper nog onder de druk van Ajax uit te voetballen.

“Ik zag een topploeg tegenover een subtopper en wij waren niet die topploeg. Als je iedere week tegen ploegen als Ajax speelt, kun je wennen aan het hogere tempo,” stelt de trainer. “Ik heb in de rust tegen mijn spelers gezegd: we kunnen best verliezen, maar dan wil ik wel dat jullie er alles aan hebben gedaan. Speel met lef, geef alles en durf te incasseren.”

Het kwam er alleen niet echt van, zag Vogel. “We hebben verloren omdat de opponent erg goed stond te voetballen en ons tot fouten dwong. De scheidsrechter stond trouwens ook op het verkeerde been. Dat is de verdienste van Ajax, we brachten te weinig.”

Sturm Graz moet een list verzinnen om in de eigen Merkur Arena een achterstand van 0-2 ongedaan te maken. Een doelpunt van Ajax lijkt fataal, want dan moet er maar liefst vier keer gescoord worden. En de Oostenrijkse bekerwinnaar lijkt de mindere van de twee.

“De heenwedstrijd was voor ons alvast erg zwaar,” voegt middenvelder Peter Zulj toe. “Ajax acteert op het niveau van ploegen die uitkomen in de Champions League. Iedere speler van Ajax kan een balletje trappen. Dat een Ziyech, Tadic, Blind of hoe ze ook heten meer kwaliteit heeft dan wij moge duidelijk zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >